Црвена звезда први финалиста Купа Милана Циге Васојевића

73

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк прве су финалисткиње Купа Милана Циге Васојевића који се одржава у Лозници, након што су у полуфиналу савладале Новосадску ЖКА, 60-49 (15-23, 10-13, 15-6, 20-7).

Иако резултат говори другачије нису црвене-беле имале лак посао у Лозници, на првом кораку ка првом трофеју ове сезоне. Екипа Новосадске ЖКА је до последњег периода била у игри да направи изненађење, али изабранице Драгана Вуковића су мирно привеле сусрет крају.

Звезда је имала прву и једину предност до последње четвртине на самом старту утакмице (3-0), али су силно мотивисане девојке из Новог Сада одмах узвратиле, преузеле вођство и серијом 8-0 имале и двоцифрену предност у два наврата већ у финишу првих 10 минута меча (9-21). Звезда је успела да смањи минус испод двоцифрене границе и да у другу четвртину уђе са осам поена минуса, 15-23.

Милица Бојовић и Снежана Богићевић су довеле Звезду на минус 4, али је бивша кошаркашица Црвене звезде Марина Радовића узвратила са 4 поена и одбила налет шампиона Србије. Током целог другог периода Звезда је јурила резултат, ушла у контраритам у једном периоду, што је новосадска екипа користила да на 3 минута пре одмора дође поново до двоцифрене предности, (21-32). Серија 9-0 водила је Новосадску ЖКА до максималне предности на мечу од 15 поена разлике (21-36), да би Мина Ђорђевић везаним поенима поставила 25-36 за полувреме.

У другом полувремену Црвена звезда је одиграла доста чвршће у одбрани и дозволила противницама само 13 поена, шест у трећем кварталу. Црвено-беле су ушле у друго полувреме серијом 7-0, затим је везане поене постигла Снежана Богићевић, да би Милина Мишељић и Милица Бојовић потпуно истопиле предност новосађанки. Одличан посао у одбрани радила је Невена Наумчев, Звезда је имала 40-42 пред последњих 10 минута.

Ухватиле су Зведине девојке свој ритам у правом тренутку. Милица Бојовић је донела изједначење, Мина Ђорђевић предност и покренула серију 13-0, а Милина Мишељић тројком потврдила победу за финале. Коначан резултат поставила је Мариан Радовић за 60-49.

Најефикаснија Мина Ђорђевић са 18 поена (9 скокова), Милица Бојовић је убацила 15. Противник у финалу биће бољи из сусрета Радивој Кораћ – 021.

Црвена звезда и Новосадска ЖКА састаће се и у полуфиналу плеј-офа домаћег шампионата.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 2 (5ск 3укл), Чубра, Тешић, Богићевић 9 (6ск 3ас 3укл), Зукановић (2ас), А.Катанић 3 (5ск 6ас 5укл), И.Катанић 6 (2ск 2ас 4укл), Дешић, Бојовић 15 (7ск 5ас), Ђорђевић 18 (9ск), Мишељић 7 (5ск 2ас 4укл), Вуловић.

Претходни текстЗавршен конкурс за реконструкцију стадиона
Следећи текстСтотка за крај лигашког дела АБА лиге