Звезди омладински дерби

59

Јуниори Црвене звезде уписали су рутинску победу (3:1) на гостовању Партизану и наставили поход ка одбрани титуле у Омладинској лиги Србије.

Сјајан почетак црвено-белих украсио је погодак Његоша Купусовића. Нападач Звезде искористио је одличну гугу лопту коју је упутио Ераковић и лобовао Бонџића за 1:0.

Већ у наредном нападу ривал је одговорио, ипак, одличном интервенцијом Гордић је зауставио ударац Босића. Уследио је период доминације црвено-белих, а плод такве игре биле су изгледне шансе за Великића и Купусовића које ученици Николе Пуаче нису успели да преточе у поготке.

Друго полувреме је почело шансом за црно-беле, а још једном је Гордић био спретнији од својих ривала. Звезда је одговорила у 55. минуту, продор Купусовића по левом боку искористио је Великић и удвостручио предност. Могао је Великић и други пут да се упише у стрелце у 70. минуту, али се лопта од стативу одбила назад у игру.

Партизан је после корнера у 74. минуту смањио заостатак захваљујући добром ударцу Павловића са ивице шеснаестерца, међутим, све лађе вечитог ривала је потпио прелеп погодак Јочића само два минута касније.

Победа, али и убедљива игра црвено-белих представљали су идеалан сценарио пред првенствену паузу, а Звезда ће наредни меч одиграти на свом терену против Трајала за две недеље.

Партизан – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Гледалаца: 600. Судија: Дејан Трифковић. Стрелци: Павловиц у 74. за Партизан, а Купусовић у 11, Великић у 55. и Јочић у 76. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Глишић, Павловић, Шехапи (Партизан), Новаковиц, Великић (Црвена звезда).

Партизан: Бонџић, Радмановац, Вујић, Момчиловић, Илић (од 20. Глишић), Ђурковић, Станојловић (од 67. Јанковић), Шехапи, Стевановић, Павловић(од 85. Пејовић), Босић (од 59. Штулић).

Црвена звезда: Гордић, Кукољ, Ераковић, Миликић, Стајић (од 90. Пуповић), Аџибаба (од 90. Савић), Стојановић, Великић (од 73. Одада), Јочић (од 87. Дедијер), Новаковић, Купусовић (од 81. Баић).

Претходни текстЈуниорски програм Црвене звезде у фокусу Евролиге
Следећи текстМарин на рођендан продужио уговор до 2021.