Црвена звезда на завршном турниру Евролиге!

106

КК Црвена звезда мтс добио специјалну позивницу за учешће јуниорског тима на завршном турниру Евролиге Ф8 у Виторији од 16-19.маја ове године. Црвено-бели у групи са Реалом из Мадрида, Валенсијом и прошлогодишњим победником екипом Лијетувос Ритаса. У другој групи Бајерн, Макаби, Мега и Жалгирис.

КК Црвена звезда мтс обавештен је од стране челника Евролиге, да је добио специјалну позивницу за учешће на завршном јуниорском турниру Евролиге, који ће се одржати у Виторији од 16-19. маја ове године:

Црвена звезда мтс ће тако и ове године, бити учесник завршног турнира који је освојила 2014.године у Милану, и још два пута играла финале у Мадриду и Берлину.

Ова специјална позивница представља велико признање за клуб и резултат је преданог рада свих људи у клубу. Такође, ово је наставак одличне сарадње и партнерског односа који КК Црвена звезда мтс има са Евролигом већ дуги низ година, и то не само кроз одличну организацију јуниорског квалификационог турнира, већ кроз промоцију и реализацију свих важних пројеката и програма Евролиге : „One Team“, Специјална Олимпијада, маркетиншке активности, поштовање правила финансијског Фер плеја, велика помоћ у организацији завршног турнира Евролиге у Београду… Све је урађено у складу са високим стандардима Евролиге, а за то је клуб добијао и многобројне награде од стране ове организације. Зато се захваљујемо Евролиги , и ову позивницу видимо као обавезу, али и велико признање и поверење те организације, за све до сада урађено. Остаје нам да се потрудимо и да оправдамо ово поверење и у Виторији – рекао је директор клуба Филип Сунтурлић.

КК Црвена звезда мтс је редован учесник завршних турнира јуниорске Евролиге „АНГТ“ од 2012. године, и у том периоду црвено-бели су освојили титулу у Милану, одиграли још два финала у Мадриду и Берлину и промовисали велики број играча, од којих су многи били, или су и данас, стандардни првотимци КК Црвена звезда мтс (Гудурић, Добрић, Раданов, Симанић…) Црвена звезда мтс тако ће и ове сезоне осим на завршном турнира Ф4 АБА лиге за јуниоре, који ће се одржати у Славонском Броду, имати екипу и на завршном турниру Евролиге.

Ове године на турниру у Виторији за трофеј ће се борити екипе Реала из Мадрида, Жалгириса из Каунаса, Валенсије, Мега Бемакса (победници квалификационих турнира) док су специјалне позивнице добила велика имена европске кошарке и клубови који издвајају огромна средства у раду са младима. Уз Црвену звезду мтс позивнице су добили: прошлогодишњи шампион Лијетувос Ритас, и екипе Макабија и Бајерна.

Црвено-бели ће играти у групи са екипама Реала, Валенсије и Лијетувос Ритаса. КК Црвена звезда мтс жели пуно среће јуниорском тиму клуба на завршници у Виторији, јер су то својим играма и понашањем кроз целу сезону у више такмичења и заслужили.

Након 8 узастопних тријумфа на квалификационим турнирима, Црвена звезда мтс ће се и девете године наћи на завршном турниру, јер је вредним радом целог клуба уверила Евролигу да је важан и незаобилазан део свих вредности и циљева које промовише ова организација.

Претходни текстКарте за четвртфинале Купа
Следећи текстБабић: Подржите нас и у среду