Одбојкаши Звезде победници Купа Србије!

129

Одбојкаши Црвене звезде освојили су 14. пут национални Куп пошто су у финалу у Лајковцу савладали крагујевачки Раднички са 3:0, по сетовима 25:18, 25:21, 25:20.

Црвено-бели су приказали сјајну партију и од почетка до краја утакмице су знали шта желе и ниједног момента нису дозволили одбојкашима Радничког да се врате у меч. Заслужено су дошли до трофеја и показали да тренутно играју најбољу одбојку у Србији.

На почетку меча екипе су поене освајале у серијама, а Звезда је са два везана блока Марка Синђелића отишла на технички тајм аут са вођством од 12:8. Данило Павловић је наставио серију наше екипе, али су је после тајм аута Крагујевчани прекинули. Наша екипа је чувала стечену предност, а у завршници је везала четири поена и повела са 22:14. Сервис грешком Радничког Звезда стиже до седам везаних сет лопти, а другу је искористио Лазар Додић који је из блока донео вођство нашој екипи – 25:18.

Београдски црвено-бели су наставили са добром игром, са три поена у низу повели су са 7:4, али су одбојкаши Радничког поравнали резултат, па је наш тим на техничком тајм ауту имао минималну предност. После паузе Данило Павловић је донео Звезди плус два, а потом је Додић повисио на 15:12. Крагујевчани прилазе на минус један, али Нејић и Додић враћају нашем тиму предност од три поена, а након тајм аута везују још два поена и блоком Немање Машуловића долазе до вођства од 21:16. Наши одбојкаши су задржали предност и успешним нападом Синђелића дошли до 2:0 – 25:21.

Изабраници Томислава Кукањца су на почетку трећег сета стекли предност од 6:2. Блоком Нејића Звезда је дошла до 11:6. Крагујевчани успевају да смање заостатак и приђу на 13:11, али црвено-бели узвраћају и освајају наредна два поена. Новом серијом од три поена Звезда стиже до 18:12, а онда Раднички осваја следећа три поена. Додић из блока поентира за 21:16, а Крагујевчани у завршници прилазе на 23:20 после чега је наш стратег затражио тајм аут. Звезда је освојила, испоставиће се, последња два поена и тријумфовала са максималним резултатом – 25:20.

Најефикаснији на мечу били су Лазар Додић са 17 и Данило Павловић са 14 поена.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 3:0 (25:18, 25:21, 25:20)

Лајковац – Хала спортова. Гледалаца: 2500. Судије: Дејан Рогић и Роберт Леко. Трајање меча: 73 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Петковић, Машуловић 7, Петровић, Нејић 6, Синђелић 5, Додић 17, Д. Павловић 14. Нису играли: Мељанац, Ђурђевић, Тадић, Јовановић, Н. Павловић, Андоновић. Тренер: Томислав Кукањац.

РАДНИЧКИ: Главинић 4, Стефановић 1, Гоић 4, Вељовић, Пантовић (либеро), Стевановић 6, Илић 8, Матић 4, Пантелић (либеро), Сотник 8, Перовић 3, Крстић 1. Није играо: Видовић. Тренер: Дејан Матић.

Претходни текстКако смо оборили рекорд непобедивости
Следећи текстПораз Звездиних дама у финалу Купа Србије