Рекорд украсио прославу рођендана

85

Наши играчи још једном су исписали нове странице клупске историје, али и фудбала на овим просторима. Владан Милојевић и његови изабраници оборили су рекорд по броју утакмица без пораза у домаћем првенству, јер су савладали Земун са убедљивих 4:0 у 26. колу Суперлиге.

Прослава 74. рођендана црвено-беле породице, као и 49. рођендана шефа стручног штаба Владана Милојевића протекли су на најбољи могући начин.

На Маракани је остварена још једна победа лидера Суперлиге и исписана историја, јер је оборен рекорд са 52 узастопне утакмице без пораза у домаћем првенству.

Чудесан низ започет је 14. октобра против Мачве и траје већ скоро пуних годину и по дана, чиме је по непобедивости наслеђена генерација под вођством Славољуба Муслина. Укупно – 46 победа и шест ремија је за сада иза генерације за памћење.

И Делије су спектакуларном атмосфером увеличале славље, на трибинама је било више од 20.000 гледалаца, па је ова субота била потпуно обележена црвено-белим бојама. За убедљив тријумф побринули су се Марин, Јовељић и Павков као стрелци уз веома квалитетну и лепу фудбалску представу целог тима.

Шеф Милојевић је за историјску утакмицу решио да међу стативама буде Борјан, квартет испред њега чинили су Гајић, Савић, Бабић и Стојковић, ромб на средини чинили су Јовичић, Јованчић десно, Иванић лево и Марин иза најистуренијих Павкова и Јовељића.

Иако су црвено-бели контролисали игру од почетка и запретили у режији Иванића и Павкова већ у трећем минуту, гости су пружали врло добар отпор. Марин је, по обичају, диктирао ритам, креирао, правовремено тражио саиграче и дириговао игром шампиона.

Добру шансу имао је и Савић на центаршут Стојковића, али је лопта отишла изнад пречке. Земунци су успели да узврате средином првог полувремена када се фантастичном парадом истакао наш Борјан. Врло агилан био је и Јовељић, а иницијатива су наши фудбалери крунисали у 31. минуту.

Павков је био оборен у казненом простору гостију и сигуран са беле тачке био је Марко Марин рутински погодивши леви угао за 1:0. Некадашњи немачки репрезентативац недуго затим је уступио место Ебисилију који заузео позицију иза Павкова и Јовељића, што је била и прва измена у Звезди.

До одласка на паузу успели смо да удвостручимо предност. Агресивни Иванић изазвао је „крађу“ лопте, Ебисилио ју је додао до Павкова, а он до Јовељића и талентовани нападач је затресао мрежу за 2:0.

Добро кретање наш 19-годишњак је успео да материјализује и почетком другог дела, јер је повучен са леђа и досуђен је други пенал на овом мечу. Овај пут са беле тачке је прецизан био Павков који је у 56. минуту место на терену уступио Вукановићу коме је ово био деби на Маракани.

Питање победника тако је брзо по повратку из свлачионица било решено… По истеку сат времена игре имао је Јовељић још једну одличну прилику, на асистенцију управо Вукановића који се сјајно ослободио чувара, шутирао је поред десне стативе.

Коначан резултат постављен је у 67. минуту када је Стојковић оштро центрирао и лопта се од гостујућег дефанзивца Златковића одбила у мрежу за аутогол и убедљивих 4:0.

До краја је прилику да дебитује на Маракани добио и Милош Вулић ушавши уместо Јованчића, док су Делије на себи својствен начин увеличале 74. рођендан. Баш у 74. минуту навијачи на северној трибини приредили су ватромет и обележили рођендан онако како само они знају.

Победа за рођендан и рекорд – историја је још једном исписана црвено-белим бојама!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЗЕМУН 4:0 (2:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 21.318. Судија: Јован Шегрт. Стрелци: Марин у 37′ (пен), Јовељић у 42′, Павков у 53′ (пен), Златковић у 67′ (аг).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Савић, Бабић, Стојковић, Јовичић, Јованчић (од 70′ Вулић), Иванић, Марин (од 37′ Ебисилио), Јовељић, Павков (од 56′ Вукановић).

Земун: Милошевић, Мијаиловић, Аземовић, Златковић, Вучић, Кисо, Кукуличић (од 56′ Томић), Нешовић, Синђић (од 46′ Тошески), Илић, Видић.

Претходни текстЦрвено-бели рутински кроз Задар
Следећи текстМилојевић: Рекорд? Нећемо стати