Омладинци победом почели полусезону

56

Омладинци Црвене звезде почели су пролећну сезону дуелом против Спартака. Црвено бели су на премијери у 2019. години уписали три бода, а једини погодак у сусрету са Суботичанима био је дело Луке Великића.

Омлаадинци Црвене звезде су минималном победом украсили пролећну премијеру, а једини погодак у сусрету јуниорског првака и Спартака виђен је у 55. минуту. Гол који је одлучио питање победника стигао је као награда за иницијативу и доминантну игру црвено-белих, а претходила му је полуконтра у којој се Великић боље снашао од свог чувара Видовића и услед неспретне реакције ривала матирао Стајковића.

Звезда је у већем делу утакмице била бољи ривал, а неизвесност је могао да отклони Јочић још у првом полувремену. Талентовани офанзивац претио је у 21. и 25. минуту, али је мрежа Суботичана остала мирна до одласка на одмор.

Погодак у 10. минуту наставка донео је растерећенији приступ црвено-белима, а све дилеме могао је да отклони Јочић у 74. минуту кад је из стопостотне шансе шутирао поред гола.

Ривали су до краја утакмице имали по неколико полушанси које су без много тешкоћа заустављали расположени голмани Гордић и Стајковић, па су изабраници Николе Пуаче стигли до 12. победе у првенству и 38. бода.

Црвено-беле наде већ у среду очекује нови изазов за кад је заказан омладински вечити дерби.

Таленте који стасавају иза југа Маракане подржао је и стручни штаб сениорског тима предвођен Владаном Милојевићем. Звездин стратег је са помоћницима испратио меч у друштву Драгана Младеновића и Николе Јелића, а омладинци ће се за подршку одужити на исти начин данас од 18 часова против Земуна.

Црвена звезда – Спартак 1:0 (0:0)

Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“. Гледалаца: 250. Судија: Игор Стојилковић. Стрелац: Великић у 55. минуту. Жути картон: Миликић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Гордић, Кукољ, Стајић, Одада (од 88. Савић), Миликић, Ераковић, Новаковић, Стојановић, Купусовић (од 69. Баић), Јочић, Великић (од 80. Ајдиновић).

Спартак: Стајковић, Радовановић, Јокић, Каурин, Видовић, Жижа (од 65. Плазинић), Пилиповић, Симић, Стојановић (од 59. Килибарда), Милијашевић, Молнар (од 46. Божовић).

Претходни текстНаша линија живота – Даме воле Звезду
Следећи текстЦрвено-бели рутински кроз Задар