Против Земуна за вечност

71

Фудбалери Црвене звезде победом у Лучанима против Младости резултатом 3:1 изједначили су рекорд по броју узастопних утакмица без пораза у Суперлиги и већ у суботу ће покушати да остваре успех какав нико пре њих није постигао.

Рутинско славље изабраника Владана Милојевића представљало је наставак низа који траје од 14. октобра 2017. године кад је, са четири лопте у мрежи Мачве, шампион Србије ублажио ране од минималног пораза против Напретка. Осим славља над Шапчанима, Звезда је до данас још 44 пута уписала по три бода уз још шест ремија.

Током више од 16 месеци непобедивости пред црвено-белима је пало 17 тимова. Пет пута је Звезда била боља од Спартака, а по једном мање су празних шака остајали Мачва, Чукарички, Вождовац и Војводина. Три пута је Црвена звезда савладала Мачву, Земун, Раднички, Радник и Напредак, по два пута Рад и Динамо, а поразе су претрпели и Борац, Јавор, Партизан, ОФК Бачка и Пролетер.

Победом оствареном у Лучанима, Звезда је изједначила државни рекорд који је раније постигла такође једна од генерација црвено-белих. Екипа коју је са клупе предводио Славољуб Муслин била је непоражена од 3.11.1999. до 31.3.2001. године, а у том периоду остварила је идентичан учинак као актуелна генерација – 45 победа и шест ремија.

Рекорд постигнут пре 18 година почео је минималном победом над Чукаричким, а завршио се поразом од ОФК Београда који је потписао двоструки стрелац за Романтичаре Петар Дивић.

Сјајан учинак изабраника Владана Милојевића постаје још импресивнији уколико се сагледа и гол разлика која износи 136:31, док је у време мандата Славољуба Муслина била 118:22.

Прилику да се осаме на врху листе непобедивости браниоци шампионске круне имаће већ у суботу, против Земуна од 18 часова што је додатни повод да их звездаши подрже у што већем броју. Подсетимо, сусрет 26. кола представљаће и прославу 74. рођендана Црвене звезде. Улазнице за све трибине ће коштати 100 динара, а сав приход ће бити дониран у хуманитарне сврхе.

Претходни текстМарин: Дођите на спектакл у суботу
Следећи текстЦрвена звезда потврдила 2. место пред плеј-оф