Нека падне рекорд у посети против Земуна

96

Звездаши су у прилици да у суботу наставе са обарањем рекорда, али и да још једном покажу хуману страну.

Вечити дерби је и овај пут, по традицији, представљао магнет за публику, па су наши навијачи други меч узастопно оборили рекорд кад је посета на првенственим сусретима ове сезоне у Љутице Богдана у питању.

Дуел који је са трибина пратило више од 38 хиљада гледалаца, представљао је и својеврсну најаву рођенданског славља заказаног за суботу од 18 часова кад ће Црвена звезда дочекати Земун у 26. колу Суперлиге.

Подсетимо, утакмицу црвено-белих против Војводине са трибина стадиона “Рајко Митић” пратило је 22.364 особе, чиме је оборен јесењи рекорд по посети који је остварен 15. септембра против Радника, кад је победи резултатом 6:0 сведочило 13.120 гледалаца.

Имајући у виду да је за сусрет 26. кола заказана и прослава 74. рођендана Црвене звезде, пред звездашима је изазов да и трећи узастопни пут поставе рекорд, а додатни мотив свакако је симболична цена улазница.

Карте за све трибине продаваће се по цени од 100 динара и комплетан приход биће дониран у хуманитарне сврхе.

У случају да звездаши феноменалном подршком још једном оборе рекорд, црвено-бели би могли да у само три сусрета стигну до шестоцифреног броја гледалаца.

Из посете на претходне две утакмице одигране у Љутице Богдана јасно је да је црвено-бела публика решена да, као и до сад, буде ветар у леђа изабраницима Владана Милојевића на путу до одбране шампионског трона о чему сведочи податак да је у два пролећна сусрета Звезду бодрило 60.364 гледаоца, док је десет јесењих сусрета са трибина испратио 76.421 навијач.

Кад се све сабере, довољно разлога да звездаши још једно суботње поподне проведу на нашем највећем стадиону и дају свој допринос на путу до остварења нових рекорда.

Претходни текстМилојевић: Најтеже гостовање до плеј-офа
Следећи текстАндреј Перић први на Сребрном језеру