Риверс: Драго ми је да сам део Црвене звезде

63

Последње појачање Црвене звезде мтс Кеј Си Риверс говорио је о новом клубу, амбицијама и очекивањима.

КК Црвена звезда мтс полако улази у најважнији део сезоне. Пол позиција пред плејоф АБА лиге је обезбеђена и остале су три утакмице до краја лигашког дела регуларног такмичења. У наредном период акценат је на подизању форме за плејоф, а екипа ће бити појачана искусним Кеј Си Риверсом.

У Црвену звезду мтс стигао је са епитетом играча са великим евролигашким искуством, озбиљним стажом у великим клубовима и неко је ко зна како се освајају трофеји. Тесне завршнице и мечеви под високом тензијом су саставни део његовог ЦВ-а. И поред тога, Кеј Си Риверс стигао је у Београд и обукао црвено-бели дрес као играч који жели нову епизоду, нови изазов и могућност за доказивање.

Случај је хтео да деби у дресу Црвене звезде мтс има у ‘’вечитом дербију’’, другом овосезонском у АБА лиги и у тренутку када су црвено-бели осигурали предност домаћег терена пред плејоф.

О важности утакмице која предстоји већ зна пуно:

Треба да уђемо у утакмицу без икаквих размишљања да ли ћемо победити или не. Важно је да уђемо чврсто у утакмицу и искористимо енергију коју ће нам дати наши навијачи. Дерби је таква утакмица да је увек узбудљиво и неизвесно, али навијачи су наш шести играч и то треба да искористимо као додатно мотивацију – рекао је Риверс.

Прихваћен је одлично, и све од доласка за Риверса иде прилично брзо:

Од потписа све иде прилино брзо, тренирамо добро, сви су ме прихватили одлично и видим да су сви мотивисани да побеђују. Добра средина и тим за мене, није било пуно проблема са навикавањем, сви су позитивни, врло отворени и одлично сам прихваћен – рекао је искусни Американац.

Играо је у великим тимовима, освајао је трофеје и зна шта да очекује од навијача Црвене звезде:

Знам шта навијачи очекују од мене, али и ја имам висока и велика очекивања за себе. Најважније је да дате све од себе, то је доња граница. Некада је добро некада не у односу на ваша очекивања, али када дајете све од себе навијачи то свуда препознају и цене – истакао је Кеј Си Риверс.

Стигао је из Италије, где је био један од најбољих играча свог сада већ бившег тима, а опроштаје је обележио са 30 поена:

Дошао сам у Београд у доброј форми, осећам се одлично, и физички и психички, осећам се најбоље у последњих неколико година и очекујем најбоље за све нас – рекао је нови играч црвено-белих.

О Црвеној звезди…

Знам пуно и овом клубу и о српској кошарци. То није нешто што се гугла, о томе знам доста, играо сам овде више пута, неке утакмице сам добијао неке губио, али увек је атмосфера била сјајна, бучна, често не можете да комуницирате са саиграчима, атмосфера је увек позитивно наелектрисана. Драго ми је да сам овде, да сам део Црвене звезде, српске кошарке и да имам прилику да се борим за титуле – закључио је Риверс који је у петак прославио 32. рођендан и од клуба добио рођенданску торту.

Претходни текстЦрвена звезда мтс дочекује Партизан НИС
Следећи текстЗвезда убедљива у првом мечу четвртфинала