Црвена звезда – Партизан 1:1

162

Наши фудбалери ремизирали су 1:1 са Партизаном у 159. вечитом дербију одиграном у оквиру 24. кола Суперлиге. Стрелац гола за Црвену звезду био је Милан Павков у 74. минуту.

Шампион Србије и лидер домаћег првенства уписао је и пети узастопни сусрет са вечитим ривалом без пораза. Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да 159. дерби почну: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Симић и Боаћи.

Од почетка је била виђена тврда утакмица и жестока, рововска борба најчешће на средини терена уз велики број дуела. Звезди је поништен и регуларан гол Бена при резултату 0:0, док је резервиста Павков у 74. минуту маестрално затресао мрежу за коначан исход.

Није било већих узбуђења у првих 15 минута… Имао је Гомеш прилику за шут, али је одлично уклизао Бранко Јовичић и спречио опасност, да би затим нападач вечитог ривала опробао ударац који је Борјан сигурно ухватио.

Средином првог дела се прилично распламсала игра на терену, уз одличну прилику и поништен гол црвено-белима.

Најпре је запретио магични Марко Марин, у 21. минуту је врло добро гађао искоса са леве стране у ближи угао под пречку, али је гостујући голман сачувао мрежу.

Само два минута касније поништен је Звезди погодак! Наши фудбалери вратили су после прекида лопту у казнени простор вечитог ривала, Вујадин Савић и Ричмонд Боаћи били су офсајду, не и Ел Фарду Бен који је био у дозвољеној позицији, па му је поништен чист гол јер је Немања Р. Милетић каснио да направи офсајд замку.

Јасно се видело да Бен није био у недозвољеној позицји, а Партизан је затим повео у 37. минуту.

Косовић и Стојковић су се испред шеснаестерца борили за лопту која је отишла ка Николићу који се налазио у офсајду, и кренуо је на лопту као и Милуновић и Борјан, те је уз карамбол завршила иза леђа нашег голмана.

У паузи између два дела тренер Милојевић је увео Павкова уместо Симића, па су црвено-бели од повратка на терен заиграли са два класична шпица.

Кренули су фудбалери шампиона Србије агресивније по изједначење… Имали смо две одличне шансе да стигнемо до 1:1. После корнера Марина највиши у скоку био је Милуновић и дебитант у вечитом дербију главом је послао лопту под пречку одакле ју је извадио голман Партизана.

Тачно на истеку сат времена игре био је немоћан гостујући чувар мреже, али је оштар ударац Јованчића искоса са леве стране завршио мало поред ближе стативе. Труд је био евидентан, трчали су и нападали црвено-бели, недостајао је завршни ударац пред голом противника.

Ређале су се Звездине прилике, пробао је и Милуновић још једном главом са друге стативе после корнера са леве стране, опет мало непрецизно. У тој ситуацији је и Боаћи остао на земљи непомично да лежи, али је успео да настави утакмицу.

На другој страни одличну интервенцију имао је и Борјан истрчавши правовремено чиме је спречио да напад гостију буде додатно опаснији. Наставили су црвено-бели са нападима који су коначно крунисани у 74. минуту!

Стрелац – џокер Павков! Снажни нападач је у главом спустио лопту, Бен ју је одложио за љубимца Делија и он је искоса са десне стране, са више од 20 метара, погодио малу мрежу даље угла за 1:1!

Сасвим довољно да се Мараканом заори добро позната песма: „Хеј, Павков, скочи и дај гол главом“. Покушали су наши фудбалери да направе потпуни преокрет, али је на крају ипак дошло до поделе бодова.

Црвена звезда – Партизан 1:1 (0:1)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 40.000. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Павков у 74′ (Црвена звезда); Николић у 37′ (Партизан). Жути картони: Марин, Стојковић (Црвена звезда); Павловић, Зђелар, Н.Р. Милетић, Урошевић, Николић (Партизан);

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић (од 71′ Иванић), Јованчић (од 81′ Чаушић), Бен, Марин, Симић (од 46′ Павков), Боаћи.

Партизан: Стојковић, Н.Р. Милетић, Валијенте, Павловић, Н.Г. Милетић, Зђелар, Шћекић, Закарић, Косовић (од 75′ Урошевић), Николић, Гомеш.

Претходни текстЗвезда убедљива у првом мечу четвртфинала
Следећи текстЈованчић: Вратили се у другом полувремену