Непобедиви Милојевић пред историјом

78

Актуелна генерација Црвене звезде пред нови сусрет са вечитим ривалом може да се похвали врло добрим учинком у међусобним дуелима, а стратег Владан Милојевић податком да је један од десет Звездиних тренера који нису поражени у вечитим дербијима.

Традиција у претходне две сезоне је апсолутно на страни Црвене звезде, имајући у виду да су црвено-бели, од доласка актуелног шефа стручног штаба, уписали једну победу и три ремија у четири дербија.

Премијерни, 155. вечити дерби за актуелног кормилара шампиона Србије, завршен је без погодака, а црвено-бели су управо против Партизана и спустили завесу на јесен 2017. године још једним ремијем. Вођство ривалу је донео Сејдуба Сума са беле тачке, а бод у Љутице Богдана понео је Ричмонд Боаћи.

Трећи сусрет са црно-белима у сезони 2017/18. донео је и прву победу Звезде у дербијима под Милојевићевим вођством. Стрелци за наш тим били су Радоњић и Пешић, док је Ожеговић у судијској надокнади успео само да ублажи пораз.

Први овосезонски дерби завршен је још једним ремијем, а још једном је за бод најзаслужнији био Ричмонд Боаћи који је анулирао вођство противника стечено поготком Рикарда Гомеша.

Занимљиво, Миллојевић је досадашњим учинком обезбедио себи место међу још девет тренера Црвене звезде који су непоражени у сусретима са Партизаном.

Претходни стратези који нису знали за пораз од црно-белих у првенству су: Драгослав Шекуларац, Бошко Ђуровски, Жарко Михајловић, Зоран Антонијевић, Иван Топлак, Александар Јанковић, Зоран Филиповић, Валтер Зенга и Бранислав Секулић.

Посебно занимљиво је да ће Милојевић, уколико остане непоражен у суботњем дербију, бити први тренер који у пет сусрета са црно-белима није поражен.

Кад се подвуче црта, Владан Милојевић и Црвена звезда дочекују 159. вечити дерби са приликом да, уз позитивни резултат, стигну до сјајног резултата и периода до две године без пораза у сусретима са Партизаном.

Претходни текстАпел публици
Следећи текстСимић: Навијачи из нас извлаче најбоље