Бојан Дошен на корак од медаље на ГС у Дозелдорфу

60

Бојан Дошен капитен нашег клуба и репрезентативац Србије у категорији до 100 килограма, на Гран Слему у Дизелдорфу био је на корак до медаље. Дошен се из Немачке вратио са пласманом на пето место, али и вредним бодовима.

Одлично је почео Звездин капитен учешће на Гран Слему у Дизелдорфу. Противника из Обале Слоноваче, Кобена Кофи решио је у првом мечу ипоном. Домаћег џудисту Доменика Шоенфелдта победио је у другом мечу. Ајбек Серикбајев из Казахстана није био непознаница за Дошена у трећеm дуелу. Ипоном је решио и Казахстанца. Ипак у борби која је одлучивала о победнику групе Ц, Корејац Гухам Чо нашао је решење за нашег Дошена и заслужено славио. Ипак српска џудока у репасажу наставља и још једном се представља у најбољем светлу. Победом ипоном против Јевгенијса Бородавка (Литванија). Ипак у мечу за бронзу славио је Зелим Котсојев из Азербејџана.

Желим свима да се захвалим на подршци. У борби за треће место заслужено сам изгубио, али биће боље на следећем такмичењу. Сад сам показао да могу да добијем свакога и са сваким да се борим – рекао је Бојан Дошен.

Претходни текстНова ера за Академију РЛК Црвена звезда
Следећи текстОбавештење за власнике ваучера