89.дерби: Црвена звезда – Партизан 29:30 (14:20)

119

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 89.дербију у „Шумицама“ голом пет секунди пре краја сусрета – 29:30 (14:20).

Дерби је дерби, и тренутна ситуација, играчки кадар, као и позиција на табели нису пресудни, што се показало и овог пута. Веома узбудљива утакмица, драматичан финиш, са пуно интезитета и замало великог преокрета, у којој је имало шта да се види.

Црвена звезда је још једном показала два лица у два полувремена, али овог пута за велику енергију, борбу, жељу и труд није награђена оним што зовемо – спортска срећа. Фортуна је још једном била уз црно-беле.

Утакмица је почела минутом ћутања у част трагично настрадалог бившег председника клуба и члана УО, председника АМСС, Мирка Бутулије.

Сам догађај је утицао на момке у црвено-белим дресовима, па су након уводног гола капитена Рајичевића брзо поклели у великој жељи. Гости су до 10.минута направили разлику од три гола, највише захваљујући Николи Ивановићу, бившем играчу Црвене звезде, (4:7). Борислав Љубојевић је био веома расположен, погађао је са крилне позиције и одржавао резултатски Звезду у игри, видели смо неколико прелепих, ефектних голова, пре свега Љубојевића, Бугариновића и Петрића, али су брзом серијом од три гола црно-бели дошли до +5, да би након два неуспеха Звездиних играча у нападу, Стевановић и Шотић погодили за шест голова предности. Бугариновић није успео да савлада Трнавца, па је на семафору стајало 14:20 на полувремену.

Као и протеклог викенда у Зубином потоку, велики минус пред наставак игре, али црвено-бели су прихватили тај изазов поново. Мало по мало, Звезда се приближавала и топила минус, великом енергијом и борбеношћу подигла и публику на ноге, па је већ у 45.минуту имала само један гол заостатка, 23:24. Капитен Рајичевић је и у 37.години показао да су године само број, да нема изгубљене лопте и да и када се чини да је готово – није, и није дозвољавао екипи да падне услед веома јаког темпа меча. Доста чвршћа одбрана, као и голман Љубеновић са 9 одбрана су умногоме подигли морал и самопоздање екипи, а Звездин адут је био Стефан Петрић. Звездино дете је поново показало какав таленат поседује, какав шут, подсетио на оца Владимира, и уз широк „арсенал“ бомбардовао гол црно-белих.

Имали су црвено-бели неколико прилика за изједначење, црно-бели су одолевали, Трнавац је спасио гол са два одбрањена зицера, али није се Звезда предавала. Иван Хорват је изнудио седмерац и постигао гол, унео нову дозу енергије у тим.

У 50.минуту је било 24:27, али само пет минута касније Звезда је серијом од четири гола стигла до изједначења, Николић је искористио контру, рутински савладао Трнавца и исплатио упорност и труд – 27:27. Ушли смо у драматичну завршницу, видели смо гол за гол. Петрић је постигао још један еврогол, који да је постигнут на фудбалској утакмици данима би био у центру пажње, а након гола Стевановића са седам метара, поново је Николић донео изједначење – 29:29.

Капитен Рајичевић се пожалио на бол у леђима и морао је да напусти игру и финиш сусрета испрати са клупе, што је свакако ослабило црвено-беле.

Гости су имали последњи напад, свиран је фаул над Ивановићем, а пет секунди пре краја Стевановић је успео да савлада Љубеновића и донесе победу свом тиму. Није Херцеговац успео да буде бржи од сирене, неку стотинку пре него што је лопта дошла до гола сирена је огласила крај утакмице, 29:30.

Борислав Љубојевић је био најефикаснији у редовима Црвене звезде са 7 голова, 6/6 из игре. Стефан Петрић је постигао 6, Рајичевић и Бугариновић по 5.

Црвену звезду у наредном колу очекује дуел против предпоследњег Рудара у Костолцу. Веома битан сусрет за црвено-беле.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 29:30 (14:20)

Београд, дворана: „Шумице”. Гледалаца: 700. Судије: Николић (Лесковац) и Стојковић (Ниш). Седмерци: Црвена звезда 3 (3), Партизан 6 (5). Искључења: Црвена звезда 4, Партизан 6 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (2 одбране, седмерац), Хорват 1, Лазић, Николић 2, Туфегџић, Љубојевић 7 (1), Љубеновић (9 одбрана), Бугариновић 5, Панић, Херцеговац 1, Ђорђијевић 2, Рајичевић 5 (2), Јовановић, Петрић 6, Мајес, Стошљевић. Тренер: Антон Букилић

ПАРТИЗАН: Миленковић (1 одбрана), Бој. Радивојевић, Бандука 2, Ивановић 5, Грубић 1, Радовановић 1, Падежанин 1, Бор. Радивојевић 1, Нешић, Илић, Ђуричић 2, Миленковић 1, Трнавац (7 одбрана), Стевановић 10 (5), Мићић 1, Шотић 5. Тренер: Бојан Бутулија

Претходни текстЗвездини сениори одушевили на Првенству Београда
Следећи текстРутинске победе омладинаца и кадета