АНГТ – Црвена звезда новом стотком у финалу!

102

Кошаркаши Црвене звезде мтс пласирали се и девету годину заредом у финале АНГТ турнира „Марко Ивковић“ пошто су у трећем колу групе А победили екипу Цедевите са убедљивих 102:59. Васић најефикаснији са 15 поена. Противник у финалу победник меча Мега – Спарс.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале овогодишњег АНГТ јуниорског турнира Евролиге „Марко Ивковић“ пошто су у последњем мечу групе А савладали екипу Цедевите са убеељивих 102:59 (28:17, 24:8, 26:18, 24:16).

Овом победом црвено-бели су само потврдили прво место и пласман у финале, које су практично обезбедили већ након друге утакмице у петак увече.

Најефикаснији на мечу био је капитен Лазар Васић са 15 поена, Томашевић је убацио 14.

Без обзира на чињеницу да су у овај меч ушли са обезбеђеним пласманом у финале, црвено-бели су поново од самог старта одиграли маскимално озбиљно, агресивно па ни резултат такве игре није изостао.

Екипа Црвене звезде мтс брзо је повела 11-4, па 16:6, гости су смањили на 16:10, али од тог тренутка на паркету је играо само један тим.

Предност је расла из минута у минут, на полувремену је било 52:25, и питање победника било је решено, а у другом делу тренер Бојан Ђерић је поново указао шансу свим играчима, који су рутински увећали предност до коначних 102:59. Утакмицу црвено-белих јуниора пратио је стручни штаб сенироског тима, тренер Томић, Гавриловић, Топић и Косовоић као и првотимац Немања Ненадић.

КК Црвена звезда мтс: Ускоковић, Павићевић 12, Карапанџић 9, Поповић 10+11ск+5ас, Манојловић 7, Радосављевић 4, Васић 15, Машић 14, Коларић 2, Томашевић 14,Димитријевић 2, Живановић 9.

Екипа Црвене звезде тако су се и девету годину заредом пласирали у финале овог турнира, а име противника сазнаће око 20 часова када буде био познат победник дербија групе Б Спарс – Мега.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Мирко Бутулија
Следећи текстРадник – Црвена звезда 0:1