Страхиња и Милана бронзани у Истанбулу

71

Србија је освојила 8 медаља у Истанбулу – два злата, једно сребро и пет бронзи, међу којима су и медаље Милане и Страхиње.

На сениорској Балканијади у Истанбулу Србију је представљало 15 атлетичара, 8 у мушкој и 7 у женској конкуренцији, а међу њима је било и пет представника Црвене звезде.

Страхиња Јованчевић (даљ), Милана Тирнанић (60м), Ања Лукић и Ивана Петковић (60м препоне) и Јасмин Халили (вис).

Србија је освојила 8 медаља – два злата, једно сребро и пет бронзи, међу којима су и медаље Милане и Страхиње.

Милана Тирнанић је истрчала рекорд каријере у Истанбулу, невероватних 7,36с и освојила бронзану медаљу, само две стотинке иза првопласиране Диане Вајсман из Израела у веома узбудљивој финалној трци. У првом полуфиналу, квалификацијама за финале, Милана је заузела друго место.

Ово је Миланина друга медаља са Балканијада, а резултат из финалне трке је свега 4 стотинке слабији од државног рекорда који држи Ивана Шпановић из 2015. када је у Новом Саду трчала 7,31с.

Бронзану медаљу освојио је и Страхиња Јованчевић. Након сребра из 2014.године најбољи српски атлетичар за протеклу годину дошао је до новог одличја.

Страхиња је имао два феноменална скока са малим преступима, која су га спречила да дође до најбољег резултат сезоне. На крају је скоком од 7,58м дошао до 3.места.

Уз три преступа, Страхиња је имао три скока на око 7,50м, први 49, потом четврти 52.

У трци на 60м са препонама Ивана Петковић је освојила шесто (8,38с) а Ања Лукић осмо место (8,46с), док је Јасмин Халили био шести са скоком у вис 2,10м.

Србија је на петом месту по броју медаља на овогодишњој Балканијади, а једна медаља је фалила да се изједначи најбољи резултат из Београда 2017.године.

Претходни текстОсам победа и 34:2 против Радника
Следећи текстСасвим лично са Алексом Вукановићем