Куп Србије: Раднички 1964 – Црвена звезда 27:20 (14:8)

142

Рукометаши Црвене звезде поражени су у предколу Купа Србије у Крагујевцу од домаћина Раднички 1964, 27:20 (14:8).

Лидер Супер Б лиге и актуелни освајач Купа Србије група Запад успео је да савлада Црвену звезду у пуној хали „Језеро“ у осмини финала Купа Србије и пласира се у четвртфинале. Црвена звезда је пружилa још једно бледо издање које је продубило кризу.

Велики пех доживео је Владимир Димић који је због повреде стопала морао да напусти сусрет. Накнадно ће се утврдити степен повреде. Овом приликом му желимо брз опоравак.

Раднички је од старта био у предности до које је дошао серијом од четири гола и коју је одржавао током целог тока сусрета. Имали су Крагујевчани у већем делу првог полувремена плус од пет разлике у односу на црвено-беле, постизали голове у мини серијама, да би Владимир Димић постигао гол за 14:8 након првих 30 минута.

Покушавали су рукометаши Црвене звезде да се као и протеклог викенда врате у меч након великог минуса на полувремену и успевали мало по мало да преполове предност домаћих и стигну до минуса од два гола у 41.минуту, (18:16). Нажалост, уследила је повреда Димића приликом доскока у једном нападу, Раднички је успео да се поново одлепи, а Црвена звезда није искористила три везана ударца са седам метара. Звезда је била пуних седам минута без постигнутог гола, Раднички је у том интервалу постигао пет. Вуковић је донео максималних плус 8 свом тиму, а Стефан Петрић са седам метара поставио коначних 27:20.

Стефан Петрић је био најефикаснији у редовима Црвене звезде са 6 голова, Димић је постигао 4, капитен Рајичевић 3.

У суботу од 18 часова у Шумицама се игра „вечити дерби“.

РАДНИЧКИ 1964 – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:20 (14:8)

Крагујевац, дворана: СХ „Језеро“. Гледалаца: 1600. Судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци: Раднички 7 (5), Црвена звезда 8 (4). Искључења: Раднички 14, Црвена звезда 12 минута.

РАДНИЧКИ: Благојевић, Стевановић 8, Ристић, Мутавџић, лекић, Добросављевић 3, Петровић, Вуковић 3, Кнежевић, Стевановић, Станојев 9, Богдановић 1, Ђерић, Томић 3, Јанићијевић, Мрвовић. Тренер: Александар Радосављевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 2, Лазић, М. Николић, Н. Николић 1, Туфегџић 1, Љубојевић, Љубеновић, Бугариновић 1, Панић, Мајес 1, Димић 4 (2), Ђорђијевић 1, Рајичевић 3 (1), Јовановић, Петрић 6. Тренер: Антон Букилић

Претходни текстЛегенде Маракане | Бранко Станковић
Следећи текстПрве провере омладинаца и кадета