Дебитанти у првом плану

68

Фудбалери Црвене звезде за изванредну подршку на премијери одужили су се звездашима одличном партијом украшеном са четири поготка, а осећај задовољства код црвено-беле публике повећала су четири дебија зимских појачања, што је рекорд у последњих пет година кад су прве пролећне утакмице у питању.

Већ у првом званичном мечу у 2019. години, улогу стартера су добили Милан Гајић и Немања Милуновић, двојац новајлија који је појачао дефанзивну линију. Податак да је Борјанова мрежа остала мирна потврђује да су се бек и штопер одлично уклопили у систем Владана Милојевића, а то је после утакмице признао и сам Гајић.

Остаје одличан утисак после дебија. Саиграчи су нас одлично прихватили и верујем да ће временом слика бити још боља и потпунија – рекао је претпоследњи у низу зимских новајлија после победе над Новосађанима.

Прилику да буду уписани као део тима који је донео 20. суперлигашку победу браниоцу тутуле добила су и двојица офанзивних новајлија Ерик Јирка и Мирко Иванић.

Крилни нападач је шансу добио у 62. минуту уместо Бена, док је чари Маракане и црвено-белог дреса репрезентативац Црне Горе осетио уласком у 84. минуту уместо Симића.

Кад се подвуче црта, после првих 90 минута у актуелној години, шансу да се, макар у неколико минута, представе публици у Љутице Богдана добила су четворица од шест зимских новајлија, чиме је стручни штаб потврдио озбиљне планове за будућност.

Додатни мотив последњим аквизицијама шампиона Србије свакако је податак да у последњих пет година, ни једном шансу на зимској премијери нису добила четири дебитанта. Са друге стране, Владан Милојевић је истакао да је пред новајлијама још много изазова и најавио дебије и преостале двојице – Вукановића и Вулића.

Имам стрпљења, жао ми је и што Вукановић није заиграо, чекамо и Вулића. Они имају велики потенцијал, видели смо Јирку. Молио бих само звездашку јавност да не доносимо суд после 15-20 минута, треба им мало времена да се прилагоде и ја много верујем у њих – истакао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда ТВ | Бијељина је Звездин град
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Срећко Радишић