Обраћање јавности председника Црвене звезде

146

Председник КК Црвена звезда мтс Небоша Човић обратио се јавности након утакмице у финалу Купа Радивоја Кораћа.

КК Црвена звезда мтс није успео да савлада ’’вечитог ривала’’ Партизан и судијску тројку у финалу Купа Радивоја Кораћа. Клупска одлука је да виђење утакмице не изнесу тренер и играчи, већ је у име клуба говорио председник Небојша Човић.

Он је окупљеним новинарима говорио детаљно о ситуација која је произвела да се ’’Жућкова левица’’ не врати у трофејне витрине клуба са Малог Калемегдана.

Желим да кажем да се ради о евидентној системској крађи и да се на неки начин враћамо у времена када знамо шта се радило у српској кошарци. Кошаркашки Савез Србије не постоји и то сте сами могли да видите То је скуп људи који су тамо залутали и који покушавају системски да наставе… Погледајте само ложу. Да ли је у ложи седео и један представник Црвене звезде? – истакао је Човић, а потом се осврнуо на суђење на утакмици финала Купа:

Илија Белошевић је током целе утакмице тендециозно, постепено и врло лукаво поткрадао Црвену звезду и на крају су судије и завршиле посао. Чист фаул у нападу који није свиран, пре тога их је наградио два бацања када је истекло време за пренос лопте а потом и судија Обркнежевић суди оно што се у кошарци не суди. Ако је то свирано, требало је да буде свирано и оно над Перперогљуом. Али, то је Куп Србије – истакао је председник КК Црвена звезда мтс, а потом додао:

Врло ћемо јасно да преиспитамо да ли у тим акцијама треба учествовати, а што се тиче КСС то је од кршења статута, самог постављања председника и његовог мандата… То је брука и срамота – рекао је Човић.

Председник КК Црвена звезда мтс се потом додатно осврнуо на рад Кошаркашког Савеза Србије:

Вероватно ће вечерас бити сретни и нека наставе тим путем. Сада ми је јасно зашто лобирају по Србији да би преузели Кошаркашку лигу Србије и обезбедили овако бруталне крађе. Није моје да анализирам састав ложе, али мислим да држава има пуно разлога да се позабави тиме. Такође, и са тиме да неко седам година перманетно вређа моју супругу и да то нико не узима у заштиту. До скоро су се водиле кампање за увреде жена у скупштини, на улици… да не помињем имена тих дама. Нешто нисам видео ни да сте се ви из медија истакли у тој целој ствари, вероватно се плашите – рекао је Човић и затим додао:

Судије мислим да имају краљевачки синдром једног знаменитог криминалца из Краљева, познатом по томе да у спорту прави нерегуларне принципе. То није моја надлежност, него државе и Уставног суда. Ниједна одлука од када је дошла нова гарнитура није статутарна, али нека се тиме позабаве они чији је то посао – рекао је председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић.

Мислим да је Црвена звезда завршила било какву дискусију на ову тему. Никада нисам могао да честитам некоме ко је нешто украо па ни вечерас то нећу урадити – закључио је Небојша Човић.

Претходни текстКрађа, Звезди отета шанса да освоји Куп
Следећи текстТријумф црвено-белих над Радничким