Крађа, Звезди отета шанса да освоји Куп

169

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају Партизан у финалу Купа Радивоја Кораћа. Ривал је славио поготцима са линије пенала, а шта је до тога довело?

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да освоје Куп Радивоја Кораћа. У финалу је победио Партизан поенима Џока Лендејла са линије пенала. Таквој ситуацији претходиле су веома ’’интересантне’’ одлуке судијске тројке која је кројила судбину утакмици. Нажалост, црвено-бели су остали без шансе за други трофеј у сезони. Не својом вољом, нажалост не и вољом противника, већ вољом ’’три играча’’ који нису уписали ниједан поен. Њихов учинак је ипак одлучио победника.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Били Берон са 18 поена. Сјајни су били и Дејан Давидовац и Џо Регланд са по 17 поена, а амерички плејмејкер је уписао и девет асистенција.

Црвено-бели су од почетка показали велику чврстину у одбрани и стекли рано вођство, али је Партизан одговорио. Играло се кош за кош, на ивици фаула са обе стране. У таквом односу снага ниједна екипа није стицала осетније вођство. На крају првог периода Партизан је имао минимално вођство – 19:18.

Звезда је играла веома чврсто у одбрани, а у нападу је одлично кружила лопта. Недостајао је само шут за три поена пошто се на први погодак црвено-белих ван линије 6.75 . И коначно из 12. покушаја екипе Бориша Симанић је погодио тројку за резултатски егал на два и по минута пре краја полувремена – 29:29.

Ипак, изабраници Милана Томића нису проналазили континуитет у нападу па је као последица тога била серија Партизана 8:2 (37:31). Нешто пре последњег звука сирене Филип Човић је погодио полагање и поставио на семафор резултат на полувремену – 37:33.

Почетак другог полувремена је припао ривалу који је направио мини-серију 5:0. Тројка Билија Берона се дуго чекала и дошла је у правом моменту да смањи разлику Партизана – 43:38. Ривал је одбио налет, али је изгледало да је Црвена звезда пронашла ритам. Након две узастопне тројке Дејана Давидовца разлика је била само пола коша, а након поена Стратоса Перпероглуа Црвена звезда је поново водила – 47:48!

Давидовац је наставио да блиста, а изврсно је играо и Џо Регланд. Звезда је у два наврата ишла на плус од пет поена, али се Партизан резултатски враћао. Након 30 минута црвено-бели су имали два поена предности – 55:57.

Фанатичне одбране су и даље биле кључ утакмице. Ниједна екипа није стицала осетнију разлику. Звезда је ишла на ’’плус 5’’, а Партизан је преокретом дошао до предности од четири поена на три и по минута пре краја – 67:63. Уследила је веома битна тројка Билија Берона – 67:66.

Шут није био савезник црвено-белих у тим битним моментима. Бар не до завршнице када је Берон погодио битне тројке. Све се свело на један напад и на слободна бацања 0.2 секунде пре краја које је Лендејл претворио у победу Партизана.

Партизан Нис – Црвена звезда мтс 76:74 (19:18, 18:15, 18:24, 21:17)

Црвена звезда мтс: Регланд 17 (9ас), Човић 2, Кешељ, Перпероглу 3 (5ск), Давидовац 17, Ненадић, Лазић, Берон 18 (4ск), Добрић 2, Ристић 4 (5ск), Симанић 7, Цирбес 4 (4ск).

Претходни текстНови тријумф Звезде над Медвешчаком
Следећи текстОбраћање јавности председника Црвене звезде