Црвена звезда у финалу Купа Радивоја Кораћа!

70

Кошаркаши Црвене звзде мтс савладали су у полуфиналу националног Купа екипу Мега Бемакса резултатом 92:73 и заказали финални сусрет са ’’вечитим’’ ривалом Партизаном у недељу од 17 часова

Кошаркаши Црвене звезде мтс су поново у финалу Купа Радивоја Кораћа. Црвено-бели су значајно поправили утисак из четвртфинала и дан касније савладали Мега Бемакс чак и прилично убедљиво – 92:73. Велика борба водила се три четвртине утакмице, али је у последњем кварталу Звезда заиграла препознатљиву агресивну одбрану и убрзала ритам.

У таквој игри заблистали су Џо Регланд који је одлично разиграо екипу и Били Берон који је ушао у фантастичну шутерску серију. За шест минута екипа Мега Бемакса је убацила исто толико поена па су изабраници Милана Томића серијом 21:6 разрешили свако питање финалисте Купа Радивоја Кораћа.

Почетак утакмице није био по плану. Црвено-бели су се веома мучили у нападу и дуго трагали за расположеним играчем. За осам и по минута Звезда је постигла свега седам поена, али су тројка Дејана Давидовца, а потом и слободна бацања Стратоса Перпероглуа значајно поправили утисак. Марко Кешељ је атрактивном рампом спречио полагање ривала у последњим секундама прве деонице и црвено-бели су за заостатком од четири поена отишли на први одмор – 12:16.

Перпероглу је најавио бољу игру у нападу Црвене звезде, али је Мега била у веома добром ритму. Перпероглу и Давидовац су играли веома добро, али је и Атић са три узастопне тројке чувао вођство ривала. Коначно су и пристигли поени из пик ен рол игре када је Човић проиграо Цирбеса и Звезда је након 15 минута игре дошла до изједначења – 29:29. Када је и одбрана додатно учврснула уследили су и контранапади, а Цирбес је наставио да погађа. У таквом односу снага црвено-бели су и повели, по први пут на мечу, а серија је трајала све до 14:2 након чега су изабраници Милана Томића повели резултатом 36:32.

Феноменалан потез за крај другог периода имао је Огњен Добрић који је феноменално закуцао и поставио коначних 42:37 након 20 минута игре.

Трећи квартал започео је тројком Билија Берона. Ипак, борбени састав Мега Бемакса је веома добро парирао. Велику енергију тиму давао је Огњен Добрић са изузетним потезима на обе стране терена. Након резултатског повратка Меге, Добрић је погодио тројку и вратио предност Звезди – 56:53.

Ипак, ривал је поново нашао начин за повратак у утакмицу. Мишковић је погодио тројку са истеком времена у трећој деоници и донео поново вођство Мега Бемаксу – 60:61.

Битна тројка Билија Берона вратила је резултат у потпуни егал – 63:63. Боља одбрана је донела бржу игру, а Берон је ушао у фантастичну серију па је са две тројке и два слободна бацања донео Звезди прво двоцифрено вођство на мечу (75:65) на пет минута пре краја.

Регланд је одлично контролисао ритам утакмице, а Били Берон ушао у незадрживу серију па је Звезда на нешто мање од четири минута пре краја стекла 14 поена предности – 81:67.

Свако питање победника тада је било решено и Звезда је ауторитативно привела меч крају. У недељу, од 17 часова на програму је финале Купа Радивоја Кораћа где се састају Црвена звезда и Партизан.

Црвена звезда мтс – Мега Бемакс 92:73 (12:16, 30:21, 18:24, 32:12)

Црвена звезда мтс: Регланд 9 (9ас, 4ск), Човић 1 (7ас), Кешељ 3, Перпероглу 14 (5ск, 4ул), Давидовац 15 (4ск), Ненадић, Лазић, Берон 20 (6/8 за 3), Добрић 12 (4ас), Ристић 8 (8ск), Симанић 2, Цирбес 8 (4ск).

Дејан Давидовац:

Битна победа за нас. Мега је сјајна екипа, талентована и жељна доказивања која увек улази максимално ангажовано у меч. Тако је било и данас и мучили смо се 30 минута. Желели смо да поправимо утисак од јуче и битно нам је да смо у томе успели. Сутра нас очекује вечити дерби, веома битна утакмица.

Милан Томић:

Дејан је све рекао што се тиче утакмице. Честитам играчима што смо се пласирали у финале и чињеница је да нас чека тешка утакмица. Мислим да ће нам бити много лакше да играмо сутра против фаворита. Јер, како је одиграо Партизан овај турнир мислим да су фаворити. Ипак, даћемо све од себе да вратимо Куп у наше власништво.

Били смо оптерећни, под неким грчом вероватно и због јучерашње утакмице. Мислим да смо играли добру кошарку отрпилике шест или седам минута и то је било довољно да победимо.

Оно о чему морамо да размишљамо је организација опоравка. Већ у 17 часова сутра нас чека финале и мислим да ће Партизан бити у бољем положају. Али, даћемо све од себе да будемо спремни.

Претходни текстГајић: Емотиван деби
Следећи текстНастављена победничка серија у Нишу