Црвена звезда – Војводина 4:0

128

Победа на пролећној премијери! Наши фудбалери савладали су Војводину са 4:0 (2:0) у првој званичној утакмици у 2019. години и на најбољи могући начин започели други део сезоне.

Где је Црвена звезда стала у децембру прошле године, наставила је у првом овогодишњем званичном наступу. Сва три бода освојена су у 22. колу Суперлиге головима двоструког стрелца Ричмонда Боаћија, а по један погодак дело је Вељка Симића и Милана Павкова, па су црвено-бели на прави начин кренули у нове изазове.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да на пролећној премијери међу стативама буде Борјан, одбрамбену четворку чинили су Стојковић и Савић, односно новајлије Милуновић и Гајић, у везном реду су деловали Јовичић и Чаушић, испред њих Бен, Марин и Симић као офанизвни трио, и Боаћи као најистуренији нападач.

Шампион Србије од самог старта је наметнуо свој темпо и био је видљив утицај рада на припремама. Акције које су уиграване на Кипру, а посебно у Турској, демонстриране су и пред више од 20.000 гледалаца који су се ужелели вољеног клуба и фудбала.

Трудили су се црвено-бели да диктирају ритам и контролишу дешавања на терену, па су у уводним тренуцима имали неколико покушаја, не толико опасних.

Звездином игром дириговао је маестро Марко Марин, који је имао и шут из слободњака са нешто више од 20 метара у доњи леви угао, али је голман Роцков крајњим напором сачувао мрежу.

Ипак, био је немоћан средином првог полувремена. Сјајно смо комбиновали после прекида, Бен је одиграо повратни пас у средину, лопта је дошла до Боаћија и он је погодио доњи леви угао за 1:0 у 23. минуту.

Снажни нападач из Гане је тако постигао први погодак за Звезду на званичним утакмицама у 2019. години и најавио берићетно пролеће. Али, онај од кога је највише зависило у игри домаћина био је Марин, који је био главни архитекта да се удвостручи предност.

Бивши немачки репрезентативац магичним додавањем „поцепао“ је одбрану Војводине и на левом крилу избацио Вељка Симића, он је ушао у средину, заобишао противничког голмана и крунисао сјајну акцију за 2:0.

И Борјан је са неколико успешних интервенција отклонио опасност, и улио додатну сигурност у бедем испред себе. Ни у наставку није виђена много другачија слика…

Милојевићеви пулени били су борбени и срчани, и за премијеру после двомесечне паузе приредили су великом броју навијача сасвим лепу представу. Дебитанти Милуновић и Гајић, чувајући леву страну одбране, показали су зашто су доведени, а све остале линије тима су функционисале како треба.

Било је и у другом полувремену неколико лепих акција, Марин је само једним покретом тела успевао да се ослободи више чувара, али је изостала правовремена завршница… Велике овације добио је најбољи стрелац Звезде ове сезоне Ел Фарду Бен приликом изласка из игре, док је аплаузима поздрављен и улазак Ерика Јирке, талентованог словачког крила.

Заузео је одмах брзоноги 21-годишњак из Трнаве место на десном боку одакле је у режији Жулета Стојковића стигао центаршут за Боћаија и он се другим поготком на мечу побринуо за 3:0 у 68. минуту.

Недуго затим мало је недостајало да се Јирка нађе у великој шанси, није лопта на време стигла до њега, па је он проиграо Боаћија чији је снажан ударац са дистанце отишао поред стативе.

До краја је Павков заменио двоструког стрелца, док је Иванић попут Милуновића, Гајића и Јирке уписао деби у црвено-белом дресу уласком уместо Симића у самом финишу утакмице. Тако је шеф Милојевић поред уписаног тријумфа на делу видео и четворицу зимских новајлија на пролећној премијери, док је тачку ставио Павков на још једно фантастично додавање Марина за коначних 4:0.

Црвена звезда – Војводина 4:0 (2:0)

Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 22.364. Судија: Милан Илић. Стрелци: Боаћи у 23′ и 68′, Симић у 28′ и Павков у 89′. Жути картони: Савић у 31′ (Црвена звезда); Митошевић у 45′, Езе у 48′, Месаровић у 80′ (Војводина).

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Чаушић, Бен (од 62′ Јирка), Марин, Симић (од 84′ Иванић), Боаћи (од 75′ Павков).

Војводина: Роцков, Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак, Милојевић, Митошевић, Ђуричин, Ђурић (од 64′ Нешковић), Гојков (од 78′ Месаровић), Езе (од 73′ Матић).

Претходни текстЦрвено-бели у недељу дочекују Раднички
Следећи текстЗвездини оклопници разбили и Медвешчак