Црвено-бели славили у вечитом дербију

147

Ватерполисти Црвене звезде славили су у вечитом дербију против Партизана резултатом 10:6 у оквиру 14. кола Триглав регионалне лиге.

Црвено-бели су се после инцидента који су доживели у Сплиту прошле недеље окренули ватерполу и на најбољи могући начин одговорили на догађаје који немају никакве везе са спортом.

Наши ватерполисти су у прва два напада на мечу успели да реализују играча више и поведу са 2:0 головима Илића и Танкосића. Гости су смањили до краја прве четвртине, а на адруге и изједначили. Партизан је и преокренуо у своју корист, а резултат је поравнао Шулц за 3:3 колико је било на полувремену.

Новим голом Шулца Звезда је поново дошла до вођства, а на 5:3 је повисио Васић. Након гола гостију, Васић је још једном искорситио играча више и донео нашем тиму вођство од 6:4 на крају трећег периода игре.

На почетку последње четвртине Краљ је фантастично интервенисао из ситуације један на један што је дало нашим ватерполистима додатни елан, а потом је Поповићева „шрауба“ за 7:4 дигла публику на ноге. После новог гола Партизана црвено-бели су за минут и по постигли три гола и дошли до убедљивих 10:5. До краја меча гости су постигли још један гол за коначних 10:6.

По два гола за Црвену звезду су постигли Веако Танкосић, Душан Васић, Борис Поповић и Кристијан Шулц, док су се по једном у листу стрелаца уписали Ђорђе Жежељ и Стефан Илић.

Ватерполисти Црвене звезде би у следећем колу требало да гостују екипи ОВК ПОШК у Сплиту, али је још увек неизвесно шта ће се догодити јер су клубови из Србије издали саопштење у којем су истакли да не желе да до краја такмичења гостују у Сплиту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 10:6 (2:1, 1:2, 3:1, 4:1)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Ненад Голијанин и Лазар Анђелић. Играч више: Црвена звезда 11(7), Партизан 15(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 2, Максимовић, Бурсаћ, Перковић, Васић 2, Битадзе, Жежељ 1, Илић 1, Поповић 2, Шулц 2, Радовић, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Александар Филиповић.

ПАРТИЗАН: Булајић, Вићковић 1, Касум 1, Королија 1, Радуловић 1, Томић, Аџић, Андрејевић 1, Смиљевић, Радановић 1, Радоњић, Гбадамаси, Влаховић, Нешић. Тренер: Стефан Ћирић.

Претходни текстЗвездаши позвали на утакмицу из трамваја
Следећи текстЗвезда у полуфиналу Купа након неизвесне завршнице