Биланс зимског прелазног рока

73

Зимска пауза је шампиону Србије идеално дошла да се припреми за наставак сезоне, али и да освежи играчки кадар, па је спортски сектор Црвене звезде у претходним недељама обавио завидан посао.

У Љутице Богдана су од краја јесење полусезоне стигла осморица играча, а прелазни рок отворио је Ерик Јирка, фудбалер који је уговор потписао летос, али је до почетка 2019. године остао на позајмици у Спартаку из Трнаве.

Милош Вулић је заоштрио конкуренцију у везном реду, а непосредно након њега параф на уговор са црвено-белима је ставио још један од носилаца игре Напретка током јесени и тренутно најбољи стрелац Суперлиге – Алекса Вукановић.

За разлику од Вукановића који је одмах почео да се намеће Владану Милојевићу, још два офанзивца обавезала су се на верност Звезди и одмах су прослеђена на позајмице. Дејан Видић је дошао из Златибора, а наставиће да стиче искуство у Земуну, док је Страхиња Крстевски, бивши играч Локомотиве из Софије, прослеђен на каљење у Графичар.

Појачања нису изостала ни у осталим редовима шампионског тима, па су звездашку јавност обрадовали потписи Немање Милуновића и Мирка Иванића из БАТЕ Борисова, као и Милана Гајића из Бордоа.

Сјајне игре наших играча током јесени су скренуле пажњу иностраних клубова, па су били неизбежни и одласци, а прилив новца су донели трансфери Немање Милића у БАТЕ Борисов, Ненада Крстичића у АЕК, Славољуба Срнића у Лас Палмас и Милоша Дегенека у Ал Хилал.

Црвено-белу опрему су раздужили и Никола Стојиљковић са којим је раскинута позајмица, као и Ранко Јокић и Стефан Ковач, Звездини ученици из генерације 1999.

Поред већ поменутих Дејана Видића и Страхиње Крстевског, на позајмици ће наредних шест месеци провести Зе Маркос (Грбаљ), Алекса Терзић (Графичар) и Дејан Мелег (Левадијакос).

Претходни текстКарте за Војводину
Следећи текстЗвезда одиграла за десетку у Загребу