Црвено-белима у Бару победа и прво место

60

Кошаркаши Црвене звезде мтс у ослабљеном саставу победили Морнар у Бару 90:57 и тако осигурали прво место пред плеј оф и предност домаћег терена у доигравању. Берон са 14 и Добрић са 13 поена најефикаснији. Екипа од четвртка у Нишу на завршици КРК, први меч у петак са Динамиком.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Морнар у Бару убедјиво резултатом 90:57 (25:14, 25:12,30:19 и 10:12) чиме су и математички обезбедили предност домаћег терена у плеј офу и прво место на крају регуларног дела регионалног такмичења.

Најефикаснији код црвено-белих били су Берон са 14 и Добрић са 13 поена, док је домаћина предводио Мићовић са 13 поена.

Пред 2000 гледалаца у дворани „Тополица“ црвено-бели су контролисали утакмицу од самог старта па до краја утакмице. Почело је серијом 11:2 на старту утакмице, растрчани и распуцани кошаркаши Црвене звезде који су играли у суботу увече без Лазића (опоравак од повреде), Човића (болестан), Перпероглуа( леђа)…цео посао завршили су практично већ у првом полувремену које су решили у своју корист 50:26.

У првом полувремену осим одличних епизода Ристића, Добрића, повратка Цирбеса који је одиграо добру завршницу друге четвртине, забринуо је излазак из игре Билија Берона због ударца у лице, али Американац се брзо вратио из свлачионице на терен.

У другом полувремену кошаркаши Црвене звезде су увећавали предност до максималних 38 поена предности… НА крају треће деонице коју су црвено-бели добили 30:19 било је огромних 80:45, а до краја утакмице, тренер Милан Томић указао је прилику свим играчима. У четвртини са најмање поена након тројке Фајеа у последњем минуту било је поново великих 90:55, а коначан резултат поставио је Мијовић са линије пенала.

КК Црвена звезда мтс: Регланд 6п+7ас, Раданов, Кешељ 9, Давидовац 5,Ненадић 2, Фаје 3, Берон 14, Добрић 13, Ристић 11, Симанић 9, Цирбес 8, Оџо 10.

Милан Томић, тренер Црвене звезде мтс:

Одиграли смо једну перфектну утакмицу 40 минута, од почетка до краја, управо оно што тражим целе године, да увек буде пуна концентрација и да никада не пада ритам. У данашњој, савременој кошарци довољна су два-три минута да се преокрену велике разлике и изгуби утакмица. Тражио сам од играча да одиграју и концентрисано и квалитетно, а мислим да је вечерас била и квалитетна и атрактивна кошарка. И поред изостанка Перпероглуа, Лазића и Човића, у задњих месец дана имали смо проблема што се тиче повреда и болести, па и ја сам био болестан, одиграли смо, стварно, супер и математички смо послије ове победе обезбедили прво место у АБА лиги. То не значи да смемо сад да паднемо, морамо да играмо у континуитету јер имамо још три утакмице у АБА лиги које морамо да одиграмо 100 одсто и остваримо три победе. Била је одлична атмосфера у дворани. Желио бих да честитам домаћинима на организацији утакмице. Било је стваро задовољство играти у Бару.

Кошаркаши Црвене звезде су надскакали Морнар 42-22, шутирали за три поена 26:10, имали чак 21.асистенцију и 9 украдених лопти.

Црвено-бели се одмах након утакмице враћају за Београд, а након пар дана тренинга следи пут у Ниш (четвртак), где ће црвено-бели од петка играти за пехар Купа Радивоја Кораћа.

Претходни текстВатерполисти Звезде нападнути у Сплиту!
Следећи текстЗвезди победа и прво место