Мајсторија Марина за тријумф

49

Наши фудбалери одиграли су последњи меч на зимским припремама и са 1:0 (0:0) савладали Марибор у Анталији сјајним голом Марка Марина. Повратак у Београд заказан је за суботу, а први првенствени дуел је 16. фебруара од 16 сати против Војводине на стадиону „Рајко Митић“.

Двонедељне припреме у Турској, после 10 дана боравка на Кипру, завршене су за црвено-беле. Шампион Србије уписао је свих шест тријумфа, за крај је побеђен и лидер словеначког првенства.

Дан уочи повратка за Београд, фудбалери Црвене звезде имали су најозбиљнију проверу и генерална проба пред наставак сезоне била је права такмичарска утакмица која је протекла у врло тврдој борби.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да се од старта на терену нађу Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Јирка, Марин, Вукановић и Боаћи. Темпо је по навици диктирао једини стрелац Марко Марин, али су уводни тренуци протицали без већих прилика на обе стране.

Наши фудбалери су запретили у 13. минуту када су имали две добре шансе. Најпре је Јирка сјајно пробио, гађао под пречку и изнудио корнер, док је Јовичић после прекида готово са исте позиције снажно шутирао и ставио на искушења голмана Марибора Јасмина Хандановића.

Меч је протицао у јаком ритму, без много шанси и са бројим дуелима поготово на средини терена. Мењали су места на крилу Вукановић и Јирка како би црвено-бели били опаснији, а Борјан је у два-три наврата врло сигурно интервенисао после центаршута са крила. По истеку пола сата имао је наш голман и сјајну параду којом сачувао мрежу после покушаја Врховеца.

До одласка на предах виђена је и лепа асистенција Марина који је пребацио одбрану Марибора, а Вукановић је правовремено утрчао и покушао из прве, али је лопта отишла високо изнад пречке.

У паузи је Симић заменио управо Вукановића и наши фудбалери су у наставку били знатно агилнији. За непуних 10 минута створили смо неколико изузетно опасних шанси, нажалост, без праве реализације.

Марин је центрирао са левог крила, али су замало закаснили и Боаћи и Стојковић, да би у 50. минуту била виђена акција црвено-белих за аплаузе са трибина у Анталији.
Боаћи је избацио Симића који је одиграо дупли пас са Марином и пронашао Јирку, а он је шутиро из прве мало изнад пречке.

Могла је Звезда да затресе мрежу ривала из Словеније и када је Марин пронашао усамљеног Стојковића, он је оштро центрирао, али је изостала прецизнија реакција Боаћија и Родића.

Минуте у наставку добили су и Чаушић, Павков, дебитанти Гајић и Вулић, Хајдин и Јевтовић, а сусрет је решен у 79. минуту. Била је то мајсторија у режији луцидног Марка Марина.

Поготку је претходио врло добар, снажан шут Симића и одлична одбрана Хандановића, да би онда бивши немачки репрезентативац са десне стране ушао у средину и спољним делом стопала маестрално погодио доњи леви угао за коначних 1:0.

Недуго затим је уз овације саиграча отишао на клупу и постарао се да се генерална проба заврши тријумфално.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАРИБОР 1:0 (0:0)

Стадион: Регнум. Гледалаца: 200. Судија: Мурат Дуратоглу (Турска). Стрелац: Марин у 79′

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић (од 65′ Гајић), Родић (74′ Хајдин), Јовичић (од 59′ Чаушић), Јованчић, Јирка (од 77′ Јевтовић), Марин (од 80′ Вулић), Вукановић (од 46′ Симић), Боаћи (од 65′ Павков).

Марибор: Хандановић, Клинар, Шулер, Ивковић, Врховец, Пихлер, Крету, Хотић, Заховић, Мешановић, Вилер.

Претходни текстИванић Звездин
Следећи текстСимић: Спремни смо за Војводину