Сад на гол, Звездо

109

Још два пуна дана остала су нашим фудбалерима до краја зимских припрема, у суботу се враћају у Београд и полако се одбројавају дани до наставка првенства.

Црвено-бели су завршили данашњи дупли програм, јутарњи праћен кишом и пљусковима на моменте, и поподневни праћен опет сунцем у Анталији.

На првом тренингу су, они који су против Работничког одиграли 30 и мање минута, радили више на тактици, односно на додавањима и поседу лопте. Бројнији део екипе који је дуже био на терену против македонске екипе имао је опоравак кроз истезање и припрему за други тренинг претежно нижег интензитета за све.

Тако је после загревања на снази била шева, као и завршница и поправљање индивидуалних елемената.

Нашом песмом „Сад на гол, Звезда“ можда би и најбоље могао да се опише рад изабраника Владана Милојевића, пошто је неколико варијанти удараца са дистанце било у центру пажње.

Играчи су били по групама и на додавања шефа стручног штаба, његовог асистента Милана Косановића и тренера голмана Душана Гашића, имали су задатак са ивице казненог простора да избегну замишљене ривале и упуте што прецизнији ударац из прве или уз пријем.

Тресла се мрежа од снажних шутева, са леве и десне стране, као и са средине, али су се и те како истакли и голмани Зоран Поповић и талентовани Александар Станковић, који су се парадама надмудривали са црвено-белим офанзивцима.

Расположење је било на нивоу и међусобно „пецкање“ било је неизоставно, а мрежу су погађали Марин, Боаћи, Павков, Јовељић, Бен, Вукановић, Ебисилио, Симић, Јирка…

Тренинг је завршен шутирањем пенала и фудбалери Звезде делују спремно за предстојеће изазове.

Црвено-бели са радом настављају у четвртак, а дан касније, 8. фебруара, очекује их последња провера у Турској, против Марибора од 15 часова (17 по локалном) уз директан пренос на званичном Јутјуб каналу ФК Црвена звезда.

Ближи се и наставак сезоне у Суперлиги, односно пролећна премијера против Војводине. Све је мање дана до утакмице на стадиону „Рајко Митић“ и играчи једва чекају да истрче на Маракану, и осете подршку армије звездаша после двомесечне паузе.

Претходни текстГајић: Машта преточена у стварност
Следећи текстЦрвено-бели и даље без бодова у Лиги шампиона