Црвено-бели и даље без бодова у Лиги шампиона

51

Ватерполисти Црвене звезде доживели су још један пораз у Лиги шампиона. Поново су црвено-бели изгубили од Егера, али овога пута у Мађарској резултатом 17:11 у оквиру 8. кола.

Домаћи су од самог почетка меча контролисали игру и резултат, па су после првих осам минута водили са 6:2. На полувремену је било великих 12:5, али се наши ватерполисти нису предавали. Смањили су на 14:9, онда и 15:11, али више од тога нису могли. Мађари су до краја постигли још два гола и славили су са 17:11.

Најефикаснији играч Црвене звезде био је Вељко Танкосић са пет голова. По два су постигли Душан Васић и Кристијан Шулц, док су се по једном у листу стрелаца уписали Никола Бурсаћ и Ђорђе Жежељ.

Црвена звезда је и даље последња на табели групе А без бодова, а у следећем колу Лиге шампиона које је на програму 27. фебруара гостоваће поново у Мађарској, само овога пута Ференцварошу у Будимпешти.

ЕГЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 17:11 (6:2, 6:3, 2:4, 3:2)

Егер (Мађарска) – Судије: Давид Гомез (Шпанија) и Матан Шварц (Израел). Играч више: Егер 7(5), Црвена звезда 9(2). Петерци: Егер 2(2).

ЕГЕР: Валич, Лукач, Рашовић 1, Аврамовић, Хосњаншки 5, Санта, Декер 1, Муришић 1, Ђарфас 2, Влачопулос 6, Курти, Бирос 1, Чижар. Тренер: Норберт Дабровски.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 5, Милојевић, Бурсаћ 1, Мартиновић, Васић 2, Битадзе, Жежељ 1, Илић, Љубеновић, Шулц 2, Радовић, Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстСад на гол, Звездо
Следећи текстЗвезда и Јединство у борби за врх табеле