Мркела: Успешан прелазни рок

60

Припреме у Анталији ушле су у други, последњи део, спортски директор ФК Црвена звезда Митар Мркела је са екипом у Белеку одакле је резимирао урађено у зимском прелазном року. Оставио је и могућност да буде још долазака и одлазака.

Приоритет у овом прелазном року био је да смањимо играчки кадар и мислим да смо у томе успели. Довели смо оне играче који су нам били потребни и које смо дуже време пратили, као што је Немања Милуновић кога раније нисмо могли да доведемо. Довели смо два најбоља фудбалера из домаће Суперлиге, Милоша Вулића и Алексу Вукановића, и мислим да је прелазни рок добро одрађен. Постоји још могућности јер прелазни рок у Србији траје до 9. фебруара, а може да дође и до неког одласка пошто нису сва тржишта затворена – рекао је Мркела.

Редове шампиона Србије ове зиме, поред Милуновића, Вулића и Вукановића, појачао је и Ерик Јирка, који је јесењи део сезоне провео на позајмици у матичном Спартаку из Трнаве. Дејан Видић је по доласку прослеђен Земуну на позајмицу.

Јирка нам је запао за око у двомечу са Спартаком из Трнаве, показао је да је модеран играч, играч будућности какав није био на нашим просторима. Оно што смо очекивали од њега, он и показује на овим припремама.

Мркела се осврнуо на могућност да поједини играчи напусте црвено-беле.

Чињеница је да имамо усмене договоре са неким играчима да у случају „непристојне понуде“ могу да иду. Марко Марин је изјавио да има такав договор са клубом и у случају такве понуде, може се догодити да оде, мада ми радимо све да остане и он је вољан да остане. И Марин и Бен су играчи за које желимо да остану, и Павков је скоро продужио уговор и највише бих волео да останемо са овим играчким кадром који имамо сада, али тржиште диктира неке своје услове, па ћемо видети. Са Борјаном смо причали у Београду и ја сам обавио мали разговор са њим по доласку у Белек. Наставићемо разговоре по повратку у Београд, али и он је вољан да остане.

Спортски директор нашег клуба додао је како су могући и нови потписи.

Није тајна да је Мирко Иванић наша жеља већ дуже време и мислим да у овом тренутку постоји већа заинтересованост свих страна да дође у Црвену звезду. Шта ће бити до краја, видећемо… Његов долазак и јесте и није условљен одласком Марина. Што се тиче Милана Гајића, и њега већ дуже желимо, и искористићемо прилику, ако се укаже, да га доведемо.

Што се тиче судбине Џонатана Кафуа, који није на припремама у Турској, кратко је поручио.

Понуда није било, он тренира у Београду са помоћним тренером Ивицом Момчиловићем. Била је мала могућност да оде у Узбекистан, али ништа ново нисам чуо последњих седам-осам дана.

Када се подвуче црте на урађено у прелазном року, задовољни су и шеф стручног штаба Владан Милојевић, као и сви у спортском сектору.

Овај прелазни рок је за нас важан, желимо да ојачамо екипи и добро се припремимо се за оно што нас чека на лето у европским квалификацијама. Сада се праве потези који ће бити и тада корисни, јер је пауза на лето много краћа него зимска и тешко је у почетном делу летњег прелазног рока обавити квалитетне доласке – завршио је Мркела.

Претходни текстЦрвено-бели поново бољи од Младости
Следећи текстРад у теретани пред нову проверу у Анталији