Симић: Љубав према Звезди је кључна

62

Један од 10 играча који су прошли Омладинску школу Црвене звезде и сада се налази на зимским припремама је Вељко Симић. Крилни нападач вратио се прошлог лета на Маракану и спреман је да засија пуним сјајем.

Период прилагођавања је иза њега, а припреме за пролећни део сезоне и напад на оба трофеја су за Симића прве праве са црвено-белим првотимцима.

Тако је, имао сам једне са 17-18 година код тренера Роберта Просинечког, али ово су прве да сам члан првог тима. Стварно сам задовољан, све протиче како треба. Коначно сам остварио снове повратком у Црвену звезду, све је кренуло одлично од прве утакмице на гостовању Вождовцу, па надаље. Наставићу још да радим још јаче, увек сам мотивисан да се доказујем и даље – истиче Симић.

Експедиција шампиона Србије тачно је на половини боравка у Анталији.

Све иде јако добро, имамо врхунске услове за рад у Турској и немамо на шта да се пожалимо. Одрадили смо добро прву фазу на Кипру, где је акценат био више на физичкој припреми. Сада смо интензивније ушли у рад са лоптом, све протиче по плану и мислим да се то и види на утакмицама.

Симић је посебно апстрофирао то Звездина деца, која су већ прошла кроз млађе селекције или су сада прикључена, чине велики део екипе.

То је пун погодак, значи да се добро ради у Омладинској школи јер се константно прикључују млади играчи. Звезда увек има младе играче који су у стању да изнесу захтеве првог тима. То је и кључно и за праву атмосферу која влада међу нама. Сви знамо шта је Црвена звезда, а и момци који су дошли као појачања стварно воле Црвену звезду и то се види и у свлачионици, и на утакмицама.

Црвено-бели имају максималан учинак, уписали су три тријумфа на припремама уз гол-разлику 13:1, а следећу проверу имаће у суботу (15:00) против Лудогореца, уз директан пренос на нашем Јутјуб каналу.

Чека нас јако добар, квалитетан ривал. Већ смо имали једну озбиљнију проверу против Аустрије из Беча, а Лудогорец је још јачи противник. Резултат није примаран у овом мечевима, главни циљ је да тактичке замисли са тренинга пренесемо на утакмице. Ипак, увек је лепо када побеђујемо због самопоуздања и још позитивније атмосфере – подвукао је Симић.

Претходни текстСледи Олимпија, меч важан из више разлога
Следећи текстШифра „боцкај“ на тренингу