Једна лопта одлучила победника у Подгорици

74

У узбудљивој завршници у Подгорици, кошаркашице Црвене звезде поражене су од Будућности у 13.колу WABA лиге: 59-58 (14-13, 17-17, 11-12, 17-16).

Веома изједначена утакмица, неизвесна од самог старта, са драматичном завршницом у хали спортско-културног центра Универзитета Црне Горе. Црвена звезда је на 1:38 пре краја утакмице имала „минус 7“, а затим и напад за победу.

Од меча у Београду који је Црвена звезда решила у своју корист, Будућност је ангажовала три појачања, остварила четири победе, и у нешто измењеном саставу дочекала дуел са црвено-белим дамама. Прва четвртина је била путоказ како ће се утакмица развијати. Црвена звезда је повела, везаним поенима Иване Катанић стигла до плус 5 (5-10), домаћи тим је серијом од шест везаних поена преузео предност, да би тројком Николине Џебо имао и минимално вођство пред другу четвртину, 14-13.

Џебо је покушала да „одлепи“ свој тим, али је то одмах пресекла тројком Милина Мишељић, да би из другог пута домаћа екипа успела да преузме контролу над утакмицом серијом 8-0, а Тамара Капор је након 2+1 донела и максималну предност Подгоричанкама, 27-18. Комбинованим поенима Снежане Богићевић и слављенице Милице Бојовић Звезда је успела да се врати у меч и на одмор између два полувремена оде са једним поеном минуса, 31-30.

Веома чврста трећа четвртина, са јако мало кошева. Гледали смо резултатску клацкалицу, смењивање у вођству, Црвена звезда је имала два пута предност од три поена, Будућност једном, а Јелена Вучетић је тројком изједначила на 42-42 пред улазак у последњих десет минута.

Изгледало је да ће након серије 10-0 Будућност преломити утакмицу пре краја и забележити победу, што се чинило још извеснијим када је Јелена Вучетић убацила оба пенала на 1:38 пре краја меча и донела Будућности седам поена разлике, а Звезда изгубила лопту у нападу. Али, то су били последњи поени за домаћи тим. Уследиле су две везане тројке шампиона Србије, прво Мина Ђорђевић, затим и Ивана Катанић, први поени након прве четвртине. Остало је 25 секунди до краја, Невена Наумчев је „украла“ лопту Анђели Митрашиновић и Звезда је имала напад за победу, али га није искористила. Спетљале су се црвено-беле и срећа је овог пута била на страни Будућности, која је остварила победу 59-58.

Мина Ђорђевић је постигла 13 поена, Мишељић и Бојовић по 10, Ивана Катанић 8.

Већ у уторак Црвена звезда дочекује Триглав у Београд и победом би се изједначила на челу табеле са бугарским Бероем. Након дуела са словеначким представником изабраницама Драгана Вуковића остаје још четири меча, из којих су потребне две победе за пласман на Фајнал фор.

У уторак је на програму дуел са Триглавом, али већ у четвртак Звезда је у Новом Саду и игра са Новосадском ЖКА.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 2 (2ас 1укл), Тешић, Богићевић 6 (3ск 2ас), Зукановић (3ск), А.Катанић 8 (4ск 3ас 2укл), И.Катанић 9 (5ск 3ас 1укл), Бојовић 10 (6ск), Ђорђевић 13 (5ск), Мишељић 10 (5ск), Вуловић.

Претходни текстТријумфом у Загребу Звезда „оверила“ прво место
Следећи текстДодај и одмах нађи нову позицију