Црвено-бели поражени у 1. колу Челенџ купа

79

Рагбисти Црвене звезде нису успели да прескоче прву препреку у Челенџ Купу. Црвено-бели су у Милому, градићу на северу Енглеске у области Кумбрија, изгубили од домаћег седмолигаша са 38-10 (22-6).

Шампион Србије и Балканске Супер Лиге није био на оном нивоу као у прошлој сезони, што су силно мотивисани домаћи играчи искористили и стигли до велике победе.

Чини се да су црвено-бели, који су на овој утакмици због исте боје дресова домаће екипе, наступили у плавој гарнитури, били импресионирани амбијентом, на стадиону ” Coronation Field” где се окупило око 1.000 гледалаца, али и чињеницом да их преко ББС стрима гледа уживо још неколико десетина хиљада људи. Доста муке гостима задавао је и јак ветар, који већ неколико дана дува на северу Енглеске, поготово у првом полувремену.

Са друге стране домаћи су одлично отворили утакмицу и већ након петнаестак минута дошли у вођство од 10-0. Звезда је потом есејем Аустралијанца Дарсија Етриха смањила водство домаћин на 10-6, али су неких пет минута касније домаћи постигли трећи есеј на утакмици и повећали предност на 14-6. До краја полувремена, Милом је постигао још један есеј, али и два гола из казнених удараца, од којих један уз помоћ ветра са 50 метара, тако да су прво полувреме решили у своју корист са 22-6.

Покушали су црвено-бели нешто да преокрену у другом полувремену. Имали су у овом делу и ветар за савезника, али мало тога им је полазило за руком, јер су домаћи играли изванредно. До краја утакмице Звезда је само успела да есејем Александра Ђорђевића ублажи пораз, и донекле поправи утисак.

Милом – Црвена звезда 38-10 (22-6)

Милом 27.01.2019. Челенџ – Куп 1 коло. Игралиште: “Coronation Field” Гледалаца: 1.000. Судија: Бредли Милиган, помоћници: Себастијан Кромиак, Николас Катрет (сви Енглеска)

Поени за Милом: 7 есеја. 5 голова (3 из претварања, 2 из казне)

Црвена звезда: 2 есеја: Дарси Ертхарт, Александар Ђорђевић. Гол: 1/2 Милош Зоговић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Илија Крстић, Александар Ђорђевић, Брендон Андерсон, Рајко Трифуновић, Дарси Ертхарт, Стефан Николић, Слободан Манак, Владислав Дедић, Марко Јанковић, Предраг Кеглић, Џамил Робинсон, Стефан Недељковић. Резерве: Никола Ђурић, Матеј Бајић, Денис Ченгај, Петар Милановић.

Претходни текстКако што брже доћи до гола
Следећи текстПрви пораз у сезони