Иза југа Маракане – Летњи кампови

45

ФК Црвена звезда ће и ове године наставити традицију одржавања кампова у земљи и иностранству.

Таленти који сањају црвено-бели дрес прилику да уче од најбољих тренера, стратега који су задужени за развој фудбалера иза југа Малакане, имаће на камповима у Београду, Бечу, Термама Чатеж и Канади, а у току су и преговори у вези са реализацијом кампова у Москви и Чикагу.

Камп „Оствари своје снове – буди Звездина звезда” намењен је деци од 8 до 16 година, а први пут ће за узрасте од 12 до 16 година камп бити организован по позицијама у тиму (камп за голмане, одбрамбене играче, везне и нападаче), где ће специјализовани тренери специфичним мерама обучавати играче по позицијама.

Камп у Бечу биће први у низу, а гостовање Звезде у аустријској престоници уједно премијерно кад су пројекти оваквог типа у питању. Таленти ће на стадиону Виене радити од 15. до 20. априла, а најуспешнији полазници биће позвани на пробне тренинге у нашем клубу.

Посебно густ распоред биће током лета, а низ активности ће почети са првом сменом кампа у Београду која је заказана за период од 24. до 29. јуна. Таленти ће у Љутице Богдана 1а имати прилику да се доказују и од 1. до 6. јула, као и од 8. до 13. јула.

Почетком јула закотрљаће се лопта и међу талентованим звездашима у Канади. Камп у Северној Америци биће организован у два града, и то у Хамилтону од 1. до 5. јула, и Торонту од 8. до 12. јула.

Камп у Канади, држави чије боје брани наш голман Милан Борјан, одржаће се другу годину узастопно. Рекордер по броју кампова су Терме Чатеж у којима ће смотра талената бити организована четврту годину узастопно, а бисери ће у Словенији радити од 14. до 19. јула.

Са задовољством могу да истакнем да ћемо ове године организовати премијерни камп у Београду као и још три ван граница Србије. Поред већ договорених активности у Словенији, Аустрији и Канади, у завршним смо преговорима око организовања кампова у Москви и Чикагу. Примарни циљ је да пронађемо нове таленте и пружимо им прилику да се докажу у Звездином дресу. Помак је и начин рада, с обзиром на то да ће се са децом од 12 до 16 година радити по позицијама по тиму – истакао је координатор кампа Владимир Цветићанин.

Промена у односу на претходне сезоне је што после 10 година таленти неће имати прилику да се наметну у оквиру кампа на Јахорини због реновирања хотела у којем су одседали учесници ранијих година.

Званичне пријаве за кампове и сви потребни детаљи чекају вас ако кликнете – ОВДЕ.

Претходни текстЗвезда ТВ | Александар Велики
Следећи текстФељтон о Шекију (XIV) – Година 1962.