Осам голова на премијери у 2019.

94

Наши фудбалери успешно су одиграли прву утакмицу у 2019. години и једину на зимским припремама у Пафосу. Претпоследњег дана боравка на Кипру савладали су локалног друголигаша Акритас резултатом 8:1 (4:0).

Црвено-бели су из врло напорног ритма изашли на терен стадиона „Стелос Курјакидис“ и одиграли први овогодишњи меч. После девет дана базичних припрема, пријатељски сусрет послужио је да Звездина два тима одиграју по 45 минута, да се играчи још једном добро истрче и да шеф стручног штаба Владан Милојевић види на делу одређене тактичке замисли.

Шампион Србије почео је утакмицу у формацији 4-2-3-1 и саставу: Поповић, Гобељић, Савић, Милуновић, Терзић, Чаушић, Мелег, Кафу, Ебисилио, Јевтовић, Павков.

Разлика у квалитету била је евидентна, наши фудбалери су били врло мотивисани и растрчани, добро су се кретали, диктирали су темпо и контролисали ритам све време иако су им ноге биле тешке. У стрелце се уписало осам различитих играча, а међу њима и дебитанти Милуновић и Вукановић.

На први погодак није се дуго чекало, свега три минута и био је маестралан. Показао је Милан Павков да је мајстор и за лоб ударце, а не само за „пројектиле“ из удаљености. Снажни нападач је са ивице казненог простора фантастичним ударцем пребацио Камару, голмана Акритаса високог више од два метра.

Нападали су фудбалери Звезде све време, преко оба крила… Покушај врло агилног Јевтовића у првом делу, на додавање петом Павкова, био је изблокиран, док је Мелег са дистанце ставио на муке голмана домаћег тима.

На истеку пола сата игре било је 2:0 – Ебисилио је извео корнер са леве стране на другу стативу одакле је Чаушић погодио пречку, а одбијену лопту је Милуновић главом спровео у мрежу.

Као да је то додатно покренуло наше момке, па су до краја полувремена постигли још два поготка. Није хтео гол Јевтовића, али је много трудио и у 36. минуту асистирао је за Кафуа који је искоса са десне стране оштрим ударцем погодио даљи угао.

На 4:0 повисио је Ебисилио тако што је закуцао лопту под пречку, а пре тога је још један сјајан покушај Павкова, овога пута маказицама, завршио поред стативе.

У паузи између два дела тренер Милојевић је заменио све пулене, те су у наставку на терену били: Станковић, Хајдин, Стојковић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Јирка, Марин, Вукановић и Јовељић. Тако су шансу по крилу добили дебитанти Јирка и Вукановић и врло добро су се показали.

До промене резултата дошло је у 54. минуту када је Хајдин после скока Бабића био на правом месту да лопту проследи у мету. Било је простора и за лепе акције у којима је предњачио, наравно, Марко Марин, а после једне такве Јирка је погодио пречку са око 20 метара.

Пред истек сат времена игре било је 6:0 – Бабић је опет био највиши у скоку и главом је центаршут Марина из корнера претворио у погодак. До краја се у стрелце уписао и Јовељић, коме је несебични дебитант Алекса Вукановић одложио лопту за седми гол црвено-белих на овогодишњој премијери.

Домаћи фудбалери су успели да ублаже пораз преко Лукаидиса, а Вукановић је награђен за несебичност и минут пре краја је из непосредне близине поставио коначних 8:1.

Експедиција шампиона Србије у престоницу се враћа у среду поподне, а већ од 26. јануара наставља припреме у Турској.

Црвена звезда – Акритас 8:1 (4:0)

Стадион: Стелос Курјакидис. Судија: Јанис Анастасију (Кипар). Стрелци: Павков у 3′, Милуновић у 30′, Кафу у 36′, Ебисилио у 39′, Хајдин у 54′, Бабић у 59′, Јовељић у 72′, Вукановић у 89′ (Црвена звезда); Лукаидис у 83′ (Акритас);

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Савић, Милуновић, Терзић, Чаушић, Мелег, Кафу, Ебисилио, Јевтовић, Павков.
Играли су још: Станковић, Хајдин, Стојковић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Јирка, Марин, Вукановић и Јовељић.

Акритас: Камара, Микаил, Филакту, Д. Филипу, Сократус, Лукаидис, Мутињо, П. Филипу, Карино, Пахтаљас, Макрис.
Играли су још: Капетанос, Маријан, Василију, Ефстасију, Георгију, Дандидис, Пекрис, Михаил, Николаус.

Претходни текстФељтон о Шекију (XII) – Брак
Следећи текстМилуновић: Гол и победа шлаг на торту