Игра на два гола пред први меч у 2019.

45

Фудбалери Црвене звезде започели су претпоследњи дан зимских припрема на Кипру и дан када ће одиграти прву утакмицу у 2019. години.

Изабраници шефа стручног штаба Владана Милојевића су током пре поднева одрадили једночасовни тренинг, а у 17 сати (18 по локалном) одиграће пријатељски меч у Пафосу са кипарским друголигашем Акритасом.

Зато је и рад уочи самог сусрета био нешто лакшег интензитета, без претерано високог темпа, јер су играчима већ „тешке“ ноге од претходних напора.

После стандардног загревања за тренинг на ред је дошао „рагби“, односно игра рукама на два гола коју често практикују и ван припрема, у којој погодак важи главом или од пречке. Она увек доноси и трчање и кретање у простору, али и мало забаве.

Након тога уследила је получасовна шева, у којој је циљ из прве везати више од 25 додавања, али уз нешто јачи ритам и трчање на врло скраћеном простору.

За саму завршницу тренинга остављена је слободна игра на два гола, на простору од 60 метара. Циљ је био да се на делу примене сва кретања и тактичке замисли које су увежбаване претходних дана, како би игра шампиона Србије била што течнија. За то време је једна група играча имала истрчавање деоница по ширини терена.

Јасно је да је базични део припрема и да ће играчи из пуног тренинга одиграти први меч у 2019. години, да заокруже рад у Пафосу.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Исмаил Маки Мачев
Следећи текстПрилика за реванш, Валенсија у Београду