Трчи, Звездо, трчи

74

Бажични део зимских припрема улази у завршну фази и нашима фудбалерима су остала још непуна три дана боравка у Пафосу.

После слободног дана, црвено-бели су се вратили обавезама према плану стручног штаба и пре подневни тренинг су одрадили по веома сунчаном времену на стадиону „Јероскипу“.

Овај пут је на програму било највише трчања откако су стигли на Кипар, а најмање рада са лоптом која је била прилично присутна претходних дана.

Иако је тренинг трајао сат времена, нешто краће него иначе, висок темпо је допринео новом стицању неопходне кондиције за предстојеће изазове.

Загревање је и овај пут повео кондициони тренер Иван Вучетић, а после разгибавања уз помоћ гумених трака и истрчавања кратких деоница по ширини терена до „капица“, уследио је главни део рада.

Играчи су били подељени у три групе и трчали су по осам серија у јаком ритму између два казнена простора, са врло кратким, ходајућим паузама. У овом сегменту истакао се новајлија Ерик Јирка, који је, чинило се, са лакоћом прелазио деонице, а и остали играчи су успешно испунили све задатке стручног штаба.

До краја тренинга су укупно имали три оваква тркачка сегмента, а између су два пута играли популарну шеву која је трајала око 10 минута.

По повратку у хотел „Александар Велики“ уследио је и рад у теретани, док ће фудбалери Црвене звезде на терен опет у поподневном термину.

Претходни текстЗвезда славила у вечитом дербију после пет сетова
Следећи текстЦрвено-бели викенд