Тактика у центру пажње

48

Иза нас је и осми дан зимских припрема у Пафосу, а поподневни тренинг био је другачији од претходних.

Фудбалери Црвене звезде су пре подне радили највећим делом на физичком плану, јер је трчање било у фокусу, а у центру пажње другог тренинга била је тактика.

Нешто мање од два сата провели су изабраници шефа стручног штаба Владана Милојевића у раду на стадиону „Стелос Курјакидис“, на коме ће у уторак од 17 сати одиграти и први меч ове године, против локалног друголигаша Акритаса.

Уводни део подразумевао је стандардно загревање и разгибавање, као и додавање у паровима по дужини терена, односно истрчавање кратких деоница кроз три врсте препрека.

Затим се прешло на игру на два гола постављена на ивици казненог простора, али су фудбалери шампиона Србије пажљиво упијали све инструкције и савете тренера Милојевића.

Сав фокус био је усмерен на тактичке задатке. Како се ближе утакмице, тако и у стручном штабу гледају шта треба да се понови како би играчи што спремније дочекали мечеве.

Акцентат је је најпре био на одбрани, односно на позиционом померању и сужавању простора.

После тога се прешло на брањење бочног центаршута и намештање играча за тај центаршут, као и на брзу транзицију, те скраћивање простора у дефанзиви.

Полако се рад црвено-белих усмерава и ка ономе што их чека у Турској, јер је замисао стручног штаба да се у што већој мери искористи искуство стечено играњем у Европи. То подразумева да се игра што плиће и да екипа изгледа што компактније на терену.

Фудбалери Звезде ће и у уторак пре подне имати тренинг уочи прве пријатељске утакмице ове године, односно једине на Кипру.

Претходни текстФељтон о Шекију (XI) – Дербији
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Исмаил Маки Мачев