Црвена звезда боља и од ФМП-а

62

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су 16. узастопну победу у АБА лиги. Црвено-бели су савладали ФМП резултатом 79:62.

Млади састав из Железника није успео да парира изабраницима Милана Томића. Већ у првој четвртини Звезда је у потпуности преузела контролу над утакмицом, а честе ротације произвеле су ритам који ФМП није могао да испрати.

Црвено-бели су од почетка увели утакмицу у свој ритам. Чврста одбрана је доносила резултате и већ у раној фази након атрактивног закуцавња Борише Симанића Црвена звезда је стекла двоцифрену предност – 12:2. Утакмица се у наставку развијала како су желели изабраници Милана Томића који су агресивном одбраном и брзим контранападима диктирали ритам.

Честим ротацијама у првом полувремену тренер Томић је држао висок ритам, а млади састав ’’Пантера’’ није успео да парира расположеном ривалу. Разлика је ишла и до плус 20 у једном тренутку, а ФМП је успео тек за нијансу да смањи разлику пред одлазак на велики одмор – 40:21.

Почетак другог полувремена припао је Марку Јеремићу који је са три везане тројке смањио вођство Црвене звезде – 45:32. Борбени играчи ФМП-а после дуго времена су успели да смање разлику и на једноцифрени заостатак али је Огњен Добрић тројком одбио налет ривала – 56:44, а то је био и коначан резултат након три одигране деонице.

Почетак последњег квартала припао је црвено-белима који су се одвојили на 17 поена предности – 61:44. Чинило се у тим тренуцима да је питање победника решено. Тренер Томић наставио је са честим ротацијама па је екипа успела да задржи свежину и за изазов који је већ у среду чека на истом месту. Наиме, тада је на програму 4. коло Еврокупа у ком ће црвено-бели дочекати Валенсију.

Црвена звезда мтс – ФМП 79:62 (18:9, 22:12, 16:23, 23:18)

Црвена звезда мтс: Регланд 12, Раданов 3, Човић, Кешељ 8 (6ск), Ненадић 3, Фаје 5 (5ск), Берон 7, Добрић 14 (4ск), Ристић 2, Симанић 9, Цирбес 11, Оџо 5.

Милан Томић:

Сигурно бих прво честитао играчима на победи. Оно што бих могао да замерим је 17 грешака. Мислим да смо одрадили професионално посао. Мислим да је играчима више у глави била утакмица против Валенсије, али мој посао је био да их припремим да се добије ова утакмица, а они су то урадили. Могу да им честитам на победи, не и на доброј игри и да им замерим на 17 изгубљених лопти.

Ми на утакмици против Валенсије не треба да улазимо под притиском пораза од 16 разлике. Први циљ је да победимо са један разлике. Моји играчи су довољно паметни и мислим да знају и да могу да одиграју такву утакмицу. Кажем, само за један разлике.

Сада је 19. јануар, а они су почели са радом 13. августа. То је у кошарци један део где треба озбиљно да се ради, приступи игри и тренизни и морају да се одмарају играчи када имају слободан дан. Имамо веома битна три месеца. Нормално је да буде падова у игри код појединих играча. Најбитније је да се држимо тога да је боље да Звезда побеђује него да губи.

Поновићу, не тежимо рекордима и то нас уопште не интересује. Прво место још увек није решено. Има још шест утакмица, а када буде математички решено онда можемо да кажемо. Морамо да играмо добро у Еврокупу, а не само у у АБА лиги. Зато што овај тим, како је направљен, не сме никада да се опушта и да буде задовољан.

Претходни текстЦрвено-бели славили у Љубљани
Следећи текстАњи Лукић злато на МИ за млађе сениорке