Терзић: Вредно радимо и слушамо старије

59

Два тренинга јаког интензитета одржана у петак „одвела“ су наше фудбалере у теретану, где су радили у суботу пре подне. Талентовани леви бек Алекса Терзић изнео је импресије о раду на Кипру.

Играчи су подељени у две групе започели шести дан зимских припрема у Пафосу. У теретани су провели по највише 45 минута и вредно су радили по плану кондиционог тренера Ивана Вучетића.

На програму су били тренинг снаге и вежбе превенције од повреда, које подразумевају вежбе за јачање турбушне и леђне мускулатуре. Црвено-бели су радили на 14 станица у теретани и били су распоређени у паровима.

Један од најмлађих на припремама је Алекса Терзић, талентовани леви бек рођен 1999. године, који је прошле јесени наступао за омладинску селекцију, а за први тим је уписао пет наступа. Сваки тренутак користи да вредно ради и да се наметне стручном штабу, а о условима на Кипру каже:

Време нас сада одлично служи, прва два дана када смо дошли је било мало лошије. Радимо напорно, сви дају максимум и желимо најбоље што можемо да одрадимо овај део припрема у Пафосу.

Базични рад и део припрема који претежно служи за стицање кондиције по правило најтеже пада играчима. У суботу пре подне су наши фудбалери трећи пут били обавезно у теретани.

Сви знамо колико је ова фаза припрема битна и зато се трудимо да сваки задатк обавимо максимално концентрисано. Добро је што је и лопта присутна приликом базичног рада, другачије изгледа неко да је „суво“ трчање и онда нам буде лакше. Издржавамо све, доста је напорно, али нам рад са лоптом омогућава да у глави лакше подносимо физички напор.

Терзић је истакао и како имају одличне услове и све што им је неопходно за одличан рад.

Верујем да ћемо на прави начин одрадити све замисли стручног штаба. Мени су ово већ треће припреме са првим тимом. Све протиче сјајно, стекао сам ту рутину у раду са њима. Јовељић и ја смо више пута били са њима, пре су били Лука и Иван Илић, сада су ту Вељко Николић и Југ Станојев, голмани Милош Гордић и Сале Станковић. Сви вредно радимо и спремамо се за све изазове.

Свестан је талентовани леви бек да могу много да науче од искусних саиграча.

Што се фудбала тиче, учимо спортске манире, да додатно прихватимо Звездине критеријуме и да послушамо шта нам се каже. То је све због нашег напретка, ипак смо најмлађи и морамо да их поштујемо и слушамо, тако увек иде. Причам често са Родићем и Хајдином, Рода ме опомене, на пример, када је неки лошији центаршут, каже ми како треба… Одлично се слажемо сва тројица иако смо на истој позицији. Тренери такође увек гледају да нам помогну и да поправимо оне лоше стране.

Слободног времена мало има, али га најчешће проводи са вршњацима.

Мало прошетамо или играмо видео игрице, Јовеља и ја се стално такмичимо. Атмосфера је стварно изванредна, сви смо сложни и смех је увек присутан. Што се мене тиче, најчешће играм билијар на телефону и бољи сам него прошле године – завршио је Терзић.

Претходни текстЕвропски метод тренинга
Следећи текстЗвезда у недељу домаћин Динаму и Партизану