Европски метод тренинга

63

И пети дан зимских припрема на Кипру је иза нас, а оба данашња тренинга имала су изузетан ритам и трајала су готово идентично. У фокусу су, поред стицања кондиције, и рад на поседу лопте и додавањима кроз простор у дубину.

За разлику од претходних дана, петак је био резервисан за рад на стадиону „Јерускипу“ у оба случаја. Фудбалери Црвене звезде су се током претходних зимских припрема упознали са поменутим тереном, на коме су сада прилично претрчали.

Загревање је сада већ пресликано током поподневног тренинга, а популарна шева изазвала је и доста смеха. Радило се у јаком ритму, било је и додавања кроз ноге, па је почетни део био увод да све протекне у одличној атмосфери.

Потом су играчи подељени у две групе и радило се на пас игри из прве уз истрчавање деоница и константно кретање.

Следећи део био је резервисан за држање поседа на ограниченом простору. Играчи су такође били подељени у две групе, а циљ је био што брже додавање и што више кретања без лопте. Додатно је било занимљиво што је било формирано неколико мањих голова од „капица“, и то је додатно дало на динамици вежбе и покривању простора.

Интензитети оба данашња тренинга били су врло слични и када се ради о километражи, па се правила комбинација снаге и рада у високом ритму.

То се посебно односило на последњи део тренинга. Играчи су били подељени у три групе, од којих су две играле на једној половини по три минута на два гола уз помоћ џокера. Кроз ту вежбу се занимљиво радило на стицању снаге, контроли поседа, али и доношењу брзих одлука под пресингом, уз што више удараца на гол.

Циљ стручног штаба је европски метод тренинга, пошто фудбалски трендови подразумевају игру у дубину, не у ширину и то је један од главних циљева ових припрема, односно унапређење управо тог сегмента кроз посед и што бржа додавања.

Црвено-бели са радом настављају у суботу током пре поднева.

Претходни текстФељтон о Шекију (VIII) – Асистенције и финте
Следећи текстТерзић: Вредно радимо и слушамо старије