Вукановић ново Звездино појачање

74

Алекса Вукановић ново је зимско појачање Црвене звезде.

Нападач који је јесенас у дресу Напретка постигао 12 погодака, са шампионом Србије потписао је трогодишњи уговор и очекује се да већ сутра буде на располагању стручном штабу црвено-белих на Кипру.

Осећам част и одговорност што сам постао део Црвене звезде, за мене највећег клуба у Европи и свету. Упркос иностраним понудама, позив шампиона Србије разрешио је све дилеме по питању наредног корака, па сам са прегршт мотива стигао у Љутице Богдана. Надам се да ће нам пролеће донети бројне заједничке тренутке среће, да ћу сезону завршити као најбољи стрелац, а да ће клуб увећати број трофеја за још два. Наравно, подстрек више су и европски изазови и амбиција да наставимо континуитет добрих резултата на интернационалној сцени – истакао је корпулентни офанзивац.

Фудбалер рођен 1992. године други је играч који је ове зиме стигао из Крушевца у Љутице Богдана пошто је претходно Звездин дрес задужио Милош Вулић.

Чуо сам се са Вулићем након што је потписао уговор, али и пре него што сам стигао у Београд. Открио ми је шта ме чека, пренео низ позитивних импресија и потврдио да је Звезда прави избор. Драго ми је што ћемо наставити сарадњу.

Спортски директор Митар Мркела истакао је задовољство због ангажмана тренутно најбољег стрелца Супер лиге.

Презадовољан сам што је Алекса Вукановић потписао уговор са Црвеном звездом, његовим ангажманом наставили смо праксу довођења најбољих домаћих фудбалера. Ради се о играчу који се одлично сналази на неколико позиција у офанзиви, а ми највише од њега очекујемо у улози левог шпица где је и пружао најбоље партије у Напретку о чему сведочи голгетерски учинак ове сезоне. Очекујем да настави досадашњи тренд сјајних игара јер је играч који добро познаје домаћи фудбал, већ неколико сезона игра у Супер лиги и савршено је адаптиран на оно што га чека. Такође, верујем да ће нам од лета бити од помоћи у европским квалификацијама – истакао је Мркела још једном откривши планове црвено-белих у наставку прелазног рока:

За нас је приоритет одлазак играча, али кад се појави неко изузетно квалитетан обавеза Црвене звезде је да реагује. Алекса Вукановић је неко ко није могао да се заобиђе у овом прелазном року, а видећемо шта ће предстојећи дани донети.

Подсетимо, осим Вукановића и Вулића, конкуренцију су у редовима шампиона, током актуелног прелазног рока, појачали још Немања Милуновић, Дејан Видић, играч који је прослеђен у Земун, и Ерик Јирка који је летос потписао уговор са Црвеном Звездом, али је остао на шестомесечној позајмици у Спартаку из Трнаве.

Претходни текстЦрвено-бели на домаћем терену након 14 дана
Следећи текстСања Малагурски потписала за Звезду!