Милијаш: Спремамо се за дуплу круну

77

Пре две године у ово време Ненад Милијаш започео је трећи мандат у Црвеној звезди. Вратио се из Кине и у јануару 2017, на истом месту управо у Пафосу, опет задужио црвено-белу опрему. Сада се са саиграчима спрема за нове циљеве.

На то што је баш на Кипру опет постао играч нашег клуба, Милијаш гледа посебним очима и посебно истиче једну жељу.

Нема посебних емоција, али много бих волео да освојимо дуплу круну која се баш дуго чека. Сигурно да неће бити лако, није ни првенство готово као што неки причају и поред предности, а неће бити лако ни у Купу. Мени би баш значило да освојимо дуплу круну, то би било лепо и због навијача, и због клуба, да заокружимо ову годину – рекао је Милијаш.

Капитен генерације која ће златним словима остати уписана у историји клуба је увек показивао да му је срце црвено-бело. Ни са 35 година му није тешко да ради као да је први пут у Црвеној звезди, а прво слободно пре подне у Пафосу искористили смо да се осврнемо на уводни део зимских припрема и претходна два напорна дана са дуплим програмом.

То је ритам који смо имали и раније. Два дана са по два тренинга, па дан са једним и онда опет два-два-један. Стварно добро радимо, спремамо се за пролећни део сезоне и оно што нам је остало, домаће првенство, нама најбитније, и Куп. Знамо за шта радимо.

Стара база у Пафосу добро је позната нашим фудбалерима, јер су већ били овде на припремама за други део сезоне, а искусни везиста наглашава услове за рад.

Једино се мало променило време у односу на пре, није нас никада дочекало лоше као сада. Два дана је била киша уз ветар, али сада је сунчано и лепше. Што се тиче услова, заиста су сјајни, терен је супер и имамо све што је потребно за одличан рад.

Као један од најискуснијих у екипи, 35-годишњи Београђанин увек је спреман и да помогне наследницима у црвено-белом.

Гледамо да помогнемо млађим играчима, да им лакше прође овај део припрема, јер је свима тешко, мало и досадно можда. Момци стварно слушају, добро раде, знају шта ваља а шта не и сами знају шта је најбоље да „покупе“ од нас искуснијих.

Великих број играча из Омладинске школе је у Пафосу, шесторица актуелних, односно 12 укупно рачунајући и првотимце који су прошли млађе категорије.

То је успех Црвене звезде. Последњих година се доста поправила ситуација на том плану и момци из Омладинске школе добијају шансу, та деца најбоље знају шта је Црвена звезда. Науче у млађим категоријама шта значи Звезда и њима је много лашке да се прилагоде захтевима клуба него играчима који дођу са стране. Имају прилику да раде, имају тренера који им даје шансу, треба само да се труде и да буду свесни у каквом су клубу.

Међу нашим играчима увек има смеха, а права атмосфера је кључ здраве средине у којој се сви добро осећају.

Атмосфера је стварно добра. Дуго причамо да смо на ту атмосферу и постизали резултате и успехе које смо направили. То је стварно истина. Дружимо се сви међусобно и буквално нема никаквих проблема.

Великих промена у играчком кадру у односу на јесењи део сезоне није било. Отишли су Ненад Крстичић, Милош Дегенек и Немања Милић, а дошли су Немања Милуновић, Милош Вулић, Дејан Видић и Ерик Јирка.

Отишли су нам неки битни играчи, али су дошли неки нови момци спремни да се боре. Великих промена није било, сачуван је тај костур тима. Битно је само да новајлије што пре схвате захтеве шефа стручног штаба Владана Милојевића и онда ће све бити лакше – завршио је Милијаш.

Претходни текстЗвезда поражена у Валенсији
Следећи текстКарте за ФМП и Валенсију већ у продаји