Како што више убрзати игру

65

Наши фудбалери су четвртог дана припрема у Пафосу имали слободно пре подне, док је једини данашњи тренинг био нешто лакшег интензитета.

Слободан део дана су црвено-бели првотимци искористили за додатни одмор и шетњу обалом уз Средоземно море по сунчаном времену. Тако су пунили батерије за оно што их је чекало поподне и у наредна два дана када ће имати по два тренинга.

Као и у претходна три наврата, нешто мало пре 17 сати шеф стручног штаба Владан Милојевић је заједно са изабраницима и сарадницима изашао на терен са новим идејама које треба спровести у дело. И овај тренинг је као и јучерашњи трајао готово сат и по времена, али је био лакшег интензитета.

Шампиони Србије су после уобичајеног загревања и истезања били подељени у две групе, по паровима, и радили су на техници. Вежбе су се сводиле на излазак испред ривала и додавање ногом и главом у кратким интервалима.

После тога су прешли на чувену шеву подељени у три групе и игра у кругу је трајала скоро пола сата. Добар део тренинга био је посвећен игри поседа, што је један од главних циљева стручног штаба приликом рада на Кипру. За то време су и голмани успешно одрађивали своје врло занимљиве задатке.

Што се тиче играча, посебно се ради на вежбама које доприносе убрзању игре и тражењу решења по дубини, не по ширини. Циљ је да се лопта што пре преноси са једног на други крај уз побољшање кретања и што мање додира, овај пут се вежбало уз максимално два на скраћеном простору.

Последња фаза је била рад на одбрани и нападу. Дефанзивци су под командом Милана Косановића, асистента Владана Милојевића, вежбали решавање ситуација приликом центаршутева са бока, како би се побољшало брањење у том сегменту. Вежбало се маркирање један на један, као и чување играча и простора у ситуацији два на један.

За то време су офанзивци увежбавали завршницу. Кретало се са центра, везни ред је радио на креирању што више различитих акција, а нападачи су имали задатак, уз провлачење између замишљених ривала, да што више центаршутева са крила проследе у мрежу. И тресла се мрежа на стадиону у Пафосу, али су се истакли и млади голмани Гордић и Станковић.

Претходни текстЗвезда потписала протокол са градом Хуаинан
Следећи текстСтицање снаге, али у раду с лоптом