Иза југа Маракане – Кадети поново на терену

69

Са почетком актуелне недеље оживела је и атмосфера на теренима иза југа Маракане. Након омладинаца, у тренажни процес вратили су се и кадети Црвене звезде, генерација сачињена од прегршт талената које предводи стручни штаб Славољуба Ђорђевића.

Бисери рођени 2002. године почели су годину тестирањима, а већ од викенда предвиђен је интензивнији рад и припрема за одбрану државне круне.

Конкуренцију су заоштрила двојица новајлија голман Катић и леви бек Благојевић. Бајић, трећи играч 2002. годиште који је задужио црвено-бели дрес ове зиме, прикључен је омладинцима. Кад су одласци у питању напустио нас је само Павле Тошковић, а план је да са овим кадром, 22 играча и три голмана, уђемо у наставак сезоне. Бабић и Радуловић, играчи који су крајем јесени имали прилику да се окушају у УЕФА Лиги младих поново су нам на располагању. Стекли су драгоцено искуство и самопоуздање, утакмице Лиге шампиона за омладинце су својеврсна привилегија и жао ми је што више фудбалера није имало прилику да окуси драж тог надметања. Имамо бар седам или осам фудалера који би били конкурентни у старијем узрасту, али су осцилације са почетка сезоне имале утицај – истакао је Ђорђевић.

Звездини кадети у Београду ће брусити форму до турнира у Санкт Петербургу који се одржава од 9. до 12. фебруара, а потом ће од 18. до 28. у Словенији обавити последње припреме за наставак шампионске трке у којој заузимају друго мсето са само три бода мање од лидера.

Одмерићемо снаге кроз два дуела са кадетима Зенита, прваком Русије у тој категорији, биће то феноменалан тест и значајно искуство. Такође, у плану су три утакмице током боравка у Термама Чатеж. О пролећним циљевима је сувишно и говорити, све селекције Звезде за циљ имају шампионски трофеј. Желимо да одбранимо круну, ал ии да афирмишемо играче. Момци пролазе кроз веома битан период, на прелазу су из омладинског у сениорски фудбал и под посебном пажњом. Имају квалитет и надам се да ће оправдати очекивања.

Управо ученици некадашњег дефанзивца Црвене звезде означени су као једна од најперспективнијих генерација што им је мотив више да се покажу у најбољем светлу.

Људи који воде клуб и први људи Звездине школе Драган Младеновић и Никола Јелић полажу наде у генерације које долазе, посебно 2002. Без дилеме ови момци имају играчке и људске квалитете да постану првотимци Звезде и искрено верујем у њих, али је у животу потребно да се поклопе одређене ствари. Најбитније је да буду здрави и посвећени, а уколико буду вредно радили и исправно размишљали оствариће личне амбиције и оправдати очекивања руководства– нагласио је учитељ Звездиних кадета.

Претходни текстКарте за ФМП и Валенсију већ у продаји
Следећи текстФељтон о Шекију (VII) – „Безбијеве бебе”