Николић: Снага и баланс у фокусу

77

Први тренинг трећег дана зимских припрема на Кипру опет је био резервисан за рад у теретани, а импресије из Пафоса пренео је и талентовани Вељко Николић.

И среду пре подне су наши првотимци провели у затвореном, како би у две групе обавили онај мање омиљен, а опет и најбитнији део припрема у овој фази.

На програму су биле функционалне вежбе опште снаге, јер се спрема база за предстојеће изазове да би фудбалери Црвене звезде издржали све напоре који их очекују.

За разлику од уторка, овај пут су црвено-бели под надзором кондиционог тренера Ивана Вучетића радили на 12 станица и на свакој су имали по две обавезне серије.

Оне су биле подељене на два дела, по шест вежби је било за ноге и по шест за јачање и развој горњег дела тела, а нешто више пажње је било посвећено балансу и побољшању играча у том сегменту.

Један од оних који су прикључени првом тиму уочи припрема је и талентовани везиста Вељко Николић, који одлично извршава све замисли стручног штаба.

Ово нам је други дан са по два тренинга, пре подне радимо у теретани, а поподне на терену. У теретани је доста тешко, а на терену је ипак мало блаже. Имамо заиста сјајне услове у Пафосу да вредно радимо. Сваки пут је на почетку припрема мало тешко, али после како више радимо, све је лакше и лакше – рекао је Николић.

Млађи играчи имају мало посебан режим. Осим редовних вежби функционалне снаге, имају и део индивидуалног програма за развој мишићне масе.

Сваки играч има свој програм рада. Ми млађи највише радимо вежбе снаге за горњи део тела, да ојачамо. Што се тиче рада на терену, више радимо „суво“ трчање, а ја сам, на пример, у уторак радио са обе групе на пас игри.

Иако је Николић рођен 1999. и још нема 20 година, одлично зна како изгледају припреме са првим тимом Звезде.

Не бројим ни ја више које су ми ово припреме по реду, шесте или седме, нисам сигуран. Много ми значи рад са првим тимом наравно и надам се да ће бити још више оваквих припрема. Највише ми значи то да стичем искуство од старијих играча, то је једна од најважнијих ствари јер заиста можемо много да научимо од саиграча.

Перспективни организатор игре је јесењи део сезоне провео у Графичару, у чијем дресу је приказао запажене партије.

Мало ме је омела повреда на крају, па нисам завршио полусезону, али је сада иза мене. Надам се да их неће више бити, драго ми је да сам се брзо опоравио – поручио је Николић и осврнуо се на друштву из Омладинске школе Црвене звезде.

Има нас много из Омладинске школе, ту су голмани Гордић и Станковић, па Терзић, Јовељић, Станојев и ја. Слободно време најчешће проводимо одмарајући, гледамо серије или играмо видео игрице на Сони Плејстејшну.

Претходни текстВелико признање за Црвену звезду и Слободана Клипу
Следећи текст‘’Old Spice’’ стао уз Црвену звезду