ФИФА жали за Шекуларцем

78

На адресу нашег клуба стигло је и писмо са изразом саучешћа из седишта ФИФА поводом смрти Драгослава Шекуларца.

Од великана нашег фудбала и друге Звездине звезде опростили су се челни људи Светске куће фудбала, председник Ђани Инфантино и заменик генералног секретара Звонимир Бобан.

„Прихватите наше најдубље жаљење и изразе саучешћа поводом смрти светског играча и тренера, легенде Црвене звезде Драгослава Шекуларца. Шеки је био један од највећих играча у историји југословенског фудбала. За репрезентацију бивше Југославије одиграо је 41 утакмицу од 1956. до 1966. године, и био је члан националног тима који је освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма 1956. у Мелбурну, и учесник Светског првенства 1958. Учествовао је и 1960. на Европском првенству освојивши сребрну медаљу у Француској, док је 1962. године помогао Југославији да дође до полуфинала Светског првенства.

На клупском нивоу највише ће бити запамћен као члан Црвене звезде, са којом је освојио неколико титула првака државе и пехара Купа. Пре ОФК Београда је играо у Немачкој, а после и у Колумбији.

По завршетку играчке каријере, био је тренер неколико клубова у Аустралији, Колумбији, Канади, Јужној Кореји, Мексику, Саудијској Арабији, Србији, Шпанији, а предводио је и репрезентацију Гватемале у квалификацијама за Светско првенство 1986. године.

У име чланова светске фудбалске заједнице, изражавамо најдубље саучешће његовој породици и свима који су га волели. Надамо се да ће наше речи подршке, на неки начин помоћи да нађу мир у тренуцима туге“, пише у писму из Цириха адресираном на председника нашег клуба Светозара Мијаиловића, а које су потписали челници ФИФА Инфантино и Бобан.

Претходни текстЗвезда убедљива у Новом Саду
Следећи текстВелико признање за Црвену звезду и Слободана Клипу