Ристић и Добрић на тренингу Специјалне Олимпијаде Србије

41

У организацији КК Црвена звезда мтс одржана је нова тренинг сесија за представнике Специјалне Олимпијаде Србије. 28 дечака и девојчица тренирали су под надзором тренера млађих категорија црвено-белих, а уз помоћ првотимаца Црвене звезде.

КК Црвена звезда мтс наставио је вишегодишњу успешну сарадњу са Специјалном Олимпијадом Србије. У дворани ’’Баскет Ленд’’ одржана је нова тренинг сесија у којој је учествовало 28 дечака и девојчица под надзором тренера млађих категорија Црвене звезде. И овај тренинг предводио је Иван Павловић који иза себе има богат ЦВ у раду са млађим категоријама црвено-белих, али и на Летњем кампу КК Црвена звезда и сасвим сигурно спада у ред тренера који су и у круговима Евролиге познати по раду са младим кошаркашима са посебним потребама.


Овај тренинг био је само продужетак успешне сарадње која дуго траје па су тако као део Евролигиног ’’One Team’’ пројекта одржани и бројни пројекти од којих се издвајају ’’IDEA Finish line’’, ’’Кош за осмех’’, првенство кошаркаша у колицима у организацији Црвене звезде, први турнир на тлу читаве Европе у баскету ’’3×3’’ за особе са посебним потребама и многи други.

И овог пута акценат је био на кошаркашкој техници и тактици, али и на доброј забави, а општи утисак је да је и овај тренинг протекао са много успеха. Амбасадор ’’One Team’’ пројекта из редова Црвене звезде Огњен Добрић већ је имао искуства у овој врсти дружења и истакао је да му је увек задовољство да се сретне са другарима из Специјалне Олимпијаде Србије:

Ово заиста није обичан тренинг јер имате осећај да радите нешто посебно за ове дечаке и девојчице. Страст коју они имају према кошарци је заиста мотивација за све нас и увек је част бити део оваквих пројеката. Црвена звезда и ми као њени представници имамо част да дечаци и девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије у нама виде нешто попут узора – рекао је Огњен Добрић.


У новој улози нашао се првотимац Црвене звезде Душан Ристић. Центру црвено-белих сјајно је легла улога ментора, а како сам истиче веома је поносан што је добио улогу ’’One Team’’ амбасадора:

Пратио сам претходних година активности Црвене звезде на овом пољу, а и претходни пут када сам био у црвено-белом дресу већ је сарадања са Специјалном Олимпијадом Србије увелико трајала. Част ми је што сам се нашао у овој улози. Верујем да кроз тренинг и добру забаву ови момци и девојке осећају много боље. Они су дефинитивно пример за све нас који сви треба да следимо – рекао је Ристић.

Посебно изненађење за девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије било је учешће кошаркашица ККЖ Црвена звезда на овом тренингу. Утисци су били сјајни, а шампионке Србије су донеле посебну драж овом тренингу. 20 дечака и девојчица су током тренинга имали спремно освежење у виду воде ’’Вивиа’’, а као награду за успешно обављене задатке које је задао тренер Иван Павловић сви су добили пакетиће које је припремио Звездин партнер ’’ИДЕА’’.

Испред Специјалне Олимпијаде Србије говорио је директор Александар Стојановић:

Наша сарадња са КК Црвена звезда мтс је заиста феноменална дуги низ година. Заиста смо веома захвални клупском менаџменту и Звездиним тренерима што разумеју наше потребе и што су ту уз нас. Дружење са првотимцима Црвене звезде је драгоцено искуство за чланове Специјалне Олимпијаде Србије и драго нам је да сваке године у нашем тиму добијамо појачање и да нам се данас поред Огњена Добрића придружио и Душан Ристић. Дечаци и девојчице су заиста уживали, а то је увек циљ ових тренинга поред унапређивања кошаркашког знања – истакао је Стојановић.

КК Црвена звезда мтс наставиће сарадњу са Специјалном Олимпијадом Србије и даље. Овај тренинг само је још један корак, али и најава нових пројеката који нас очекују. Снага бренда Црвене звезде је у томе да у свакој прилици подсети на значај интеграције особа са посебним потребама у наш свакодневни живот.

Претходни текстОдбојкаши Звезде отпутовали у Италију
Следећи текстЗвезда стигла у Пафос