Црвено-бели гостују Валенсији

101

КК Црвена звезда мтс пред собом има веома тешко гостовање у 3. колу Топ 16 фазе Еврокупа. У среду од 20 часова и 45 минута.

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају серију неугодних гостовања. Након утакмица у Малаги и Лакташима где су црвено-бели били половично успешни следи једно од најтежих гостовања у досадашњем току сезоне. У среду од 20 часова и 45 минута изабранике Милана Томића угостиће троструки освајач Еврокупа екипа Валенсије.

Црвена звезда суочава се са одређеним кадровским проблемима. На листи повређених играча поред капитена Бранка Лазића, налазе се још Филип Човић и Марко Кешељ за којег је сигурно да због повреде леђа неће путовати у Валенсију. Опоравак Маика Цирбеса и Билија Берона тече веома добро, али ће се тек на тренингу пред саму утакмицу знати да ли ће бити на располагању Милану Томићу.

Тренер црвено-белих није желео да тражи алиби у повредама, рекао је да то није његов манир и присутним новинарима је изнео своја очекивања:

Још једна шпанска екипа која је састављена од евролигашких играча који су дуго година играли у Евролиги. Имају искуство и знају како да играју утакмице у Топ 16 фази. То је изазов за нас да одиграмо боље него што смо одиграли у Малаги. Успех на утакмици у Валенсији је концентрација 40 минута јер не смемо да имамо падова ни у одбрани ни у нападу – рекао је Томић, а потом додао:

Дубљевић и Томас имају игру леђима, као што Дубљевић има и шут за три поена. Ако можемо да издвојимо некога, иако ја не волим да издвајам никога ни у мојој екипи ни код противника, онда су то њих двојица јер знају да читају игру са ниског поста и постижу поене игром леђима – истакао је стратег црвено-белих.

Као што смо већ рекли ситуација са повређеним играчима није најбоља:

Имали смо против Игокее ситуацију да је Филип (Човић) повредио колено, није ништа страшно, али ћемо тек вечерас на тренингу видети да ли ће моћи да тренира. Кешељ има проблем са леђима и сигурно неће путовати. За Бранка знате, а Цирбес и Берон су боље и мислим да ће вечерас тренирати. Нисмо имали од почетка сезоне овакве проблеме, а сада одједном четири или пет играча. Нисам за правдање јер је мој посао да и када имамо проблеме са повредама нађем решење – рекао је Томић.

Своја очекивања пред утакмицу изнео је и Стратос Перпероглу:

Очекујемо тешку утакмицу. Валенсија је веома добар тим са дубином у ростеру. Морамо да останемо фокусирани током свих 40 минута. Имају одлично попуњен рекет, такође играју много у контранападу и зато морамо да останемо концентрисани. Могу да кажем да су фаворити, али борићемо се и покушати да победимо. Научили смо да ако се боримо и показујемо карактер да можемо да победимо било кога – рекао је крилни играч црвено-белих, а затим додао:

Имају добру атмосферу у својој дворани, имао сам прилике да играм у њој и доста је бучно. То је још један разлог што морамо да останемо фокусирани, да комуницирамо и следимо план који је припремио наш стручни штаб – закључио је Перпероглу.

На следећој утакмици капитен екипе биће Огњен Добрић услед повреда Бранка Лазића и Марка Кешеља. Добрић је изнео своја очекивања пред овај меч:

Валенсија је фаворит у групи, а у Топ 16 фази је свака утакмица веома тешка. Клубови су ту са разлогом и сигурно ће сви дати све од себе да прођу даље. Не бих отписао ни Лимож, али шпански клубови се истичу. Сваки поен је битан, све је битно у групи и не смемо да ’’промашимо’’ ниједну утакмицу – рекао је Добрић, а онда додао:

Против Уникахе смо били близу, али смо изгубили. Мислим да смо извукли поуке и да нећемо направити исту грешку, а то је лош почетак. Играмо да победимо, морамо тако да размишљамо. Сплетом околности ћу бити капитен јер су Лазић и Кешељ повређени. Веома ми је драго због тога јер сам Звездаш од малена и јако ми је драго да сам постао капитен Црвене звезде – истакао је бек Црвене звезде, а потом и додатно прокоментарисао нову улогу:

За мене је капитенска трака само мотив. Волим да играм тешке утакмице и пред страним навијачима. Мислим да се опорављају Цирбес и Берон, али видећемо колико ће бити спремни пред тешку утакмицу – закључио је Добрић.

Претходни текстЗвезда стигла у Пафос
Следећи текстФељтон о Шекију (IV) – Чика Митке