Сензационална победа Звезде над Југом!

181

Ватерполисти Црвене звезде направили су изненађење у 9. колу Триглав Регионалне А1 лиге. Црвено-бели су савладали фаворизовани Југ са 11:10 и тако су показали да имају квалитет за највише циљеве.

Није добро поело по црвено-беле који су у уводним минутима друге четвртине губили са 1:4. Головима Васића, Радовића и Битадзеа Звезда је изједначила, али је на одмор ипак отишла са заостатком од једног гола.

Наша екипа преокреће резултат у своју корист већ после минут и по игре у трећем периоду, а до краја четвртине Звезда је имала предност од 8:6. Изабраници Александра Филиповића су у завршницу ушли са три гола предности (10:7), издржали су налете ватерполиста Југа и на крају заслужено славили са 11:10.

Најефикаснији на мечу био је Душан Васић са пет голова. Три гола постигао је Милош Максимовић, а по један су дали Андриа Битадзе, Кристијан Шулц и Марко Радовић.

Наредног викенда у 10. колу Триглав Регионалне А1 лиге Црвена звезда дочекује лидера на табели екипу ХАВК Младост из Загреба.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈУГ 11:10 (1:3, 3:2, 4:1, 3:4)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић. Судије: Дарио Балажевић и Андреја Станојевић. Играч више: Црвена звезда 8(1), Југ 8(3). Петерци: Црвена звезда 2(2), Југ 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ, Мартиновић, Максимовић 3, Бурсаћ, Перковић, Васић 5, Битадзе 1, Жежељ, Илић, Милојевић, Шулц 1, Радовић 1, Мишовић, Љубеновић. Тренер: Александар Филиповић.

ЈУГ: Попадић, Мацан, Фатовић 2, Лончар, Стахор, Гарсија 1, Лозина 2, Меркулов 2, Чулина, Рагуж 1, Бенић 2, Папанастасиу, Јуришић, Перић. Тренер: Вјекослав Кобешћак.

Претходни текстЗвезда савладала Визуру у драматичној завршници
Следећи текстНова година, старе навике: Звезда убедљива у Врбасу