Звезда почела зимске припреме

55

Фудбалери Црвене звезде почели су са зимским припремама, а непосредно пре првог тренинга у 2019. години шеф стручног штаба Владан Милојевић одржао је прозивку играча и званично се обратио медијима.

По повратку на Маракану, стратег шампиона Србије сумирао је план припрема.

У суботу завршавамо са лекарским прегледима, а у Термама Чатеж предвиђен је почетак интензивног рада и тактичке припреме екипе. Потом следе две недеље рада у Турској, где ћемо се фокусирати на уигравање екипе кроз пријатељске утакмице. Очекивања од пролећа су велика, жеља је дупла круна, односно трофеји у Суперлиги и Купу Србије. Успешна јесен нам је подстрек да радимо још напорније и даћемо све од себе да дођемо до зацртаних циљева – истакао је Владан Милојевић.

Наши првотимци ће се 14. јануара упутити у Словенију, а у Термама Чатеж ће остати до 23. јануара. После новог кратког боравка у Београду, црвено-бели ће се на две недеље преселити у Анталију. У Турској нас очекује пет провера и потом и повратак у Љутице Богдана где ће уједно одиграти и овогодишњу премијеру кад су званични дуели у питању против Војводине.

У овом тренутку имамо доста играча који се враћају са позајмица, прикључени су и омладинци, немам проблем са бројем играча који ће ићи у Словенију, али ћемо сигурно ревидирати списак, нарочито пред пут у Тусрку. Прелазни рок је жива ствар и треба бити опрезан. Клуб је оставио простор по питању коначног списка, али све то је део посла и уобичајена ситуација током припрема. Оно што смо желели смо и остварили, довели појачања на потребним позицијама, али не треба гледати само тренутно већ и мислити унапред, уколико се појави на тржишту интересантан играч сигурно ћемо реаговати, али сам веома задовољан како господин Митар Мркела води свој део посла.

Досадашње активности на зимској пијаци могле би да представљају и последње, али Милојевић не отписије евентуалне доласке или одласке.

Познато је како клуб функционише и добро је што бар 90% тима имамо на окупу. Сигурно нећемо рећи не за квалитетне играче, али оно што је битно је да стекнемо увид у расположиве снаге, а први пут од свог доласка могу да кажем да је велики проценат играча остао због чега сам веома задовољан. Поновио сам много пута, најсрећнији ћу бити кад се заврши прелазни рок, јер ћу тада знати коначан списак играча на које могу да рачунам.

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, такође је открио пролећне амбиције.

Поздравили смо играче, пожелели и м здравља и среће и и истакли да цу циљеви исти. Звезда је кроз историју наметнула висока очекивања. Надамо се да ћемо после 12 година освојити дуплу круну. Имамо 15 бодова предности, али то нам не дозвољава опуштање, после поделе бодова разлика ће се свести на седам или осам. Размишљамо дугорочно, планирамо нову борбу за Лигу шпампиона и сад формирамо тим за јесен – истакао је Терзић.

Директор шамиона Србије отворио је карте и по питању евентуалних трансфера.

Већ смо нагласили да неће бити трансфера током лета и план је да до наставка сезоне формирамо тим за практично целу годину. Дегенек има фантастичну понуду из Саудијске Арабије. Разговарали смо, близу је да преломи и прихвати, али је у овом моменту фокусиран на Куп Азије. Све иде у добром правцу, а долазак Милуновића био је јасан знак да ће један од штоперта напустити екипу, а ако Дегенек оде онда ће сигурно Савић остати. Имамо могућност комбиновања, Стојковић је способан да игра штопера… Највише понуда имали смо за Марина, Бена, Боаћија и Борјана, али су оне одбијене. Немамо потребу да продајемо играче, стиже рата за Пешића, а продаја Дегенека затворила би финансијску конструкцију. Клуб живи од продаје играча, али је близу дан када нећемо морати да продајемо фудбалере како бисмо опстали. Остаје да се разреши ситуација са Мелегом и Јевтовићем, а постоји и могућност да Родић буде продат. За левог бека постоји интересовање, а нема дилеме да је Алекса Терзић фудбалер који има потенцијал да заузме Родићево место. Кад је у питању Јирка, све је извесније да ће остати са првим тимом, односно да неће ићи на нову позајмницу – рекао је Терзић.

На располагању Владану Милојевићу у наредном периоду биће: Милан Борјан, Зоран Поповић, Немања Супић, Александар Станковић, Милош Гордић, Филип Стојковић, Марко Гобељић, Вујадин Савић, Рашид Сумаила, Милош Вулић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Милан Родић, Стефан Хајдин, Алекса Терзић, Немања Милуновић, Зе Маркос, Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Ненад Милијаш, Дејан Мелег, Лоренцо Ебисилио, Вељко Николић, Ел Фарду Бен, Марко Марин, Славољуб Срнић, Стефан Цветковић, Ерик Јирка, Горан Чаушић, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић, Милан Павков, Кафу, Ричмонд Боаћи.

Подсетимо, ривали током припремеа Црвеној звезди биће: Вакер Нортхаузен (28. јануар), Аустрија (30. јануар) Лудогорац (2. фебруар) Работнички (5. фебруар) и Марибор (8. фебруар).

Претходни текстДерби за почетак 2019. године
Следећи текстТрадиција коју негујемо: Првотимци посетили дечију онкологију