Председник УЕФА се опростио од Шекуларца

65

Вест да нас је напустила друга Звездина звезда обишла је цео свет, а саучешће поводом смрти Драгослава Шекуларца изразио је и председник УЕФА Александар Чеферин.

На адресу Љутице Богдана 1а стигло је и писмо из седишта Европске куће фудбала.

„Поштовани госодине председниче Светозаре Мијаиловићу, примите моје искрено саучешће поводом смрти Драгослава Шекуларца.

Остаће упамћен као један од највећих и највољенијих југословенских фудбалера, који је обележио једну епоху европског и светског фудбала.

Остаће упамћен као велики шампион, који је освојио пет титула првака и три купа са Црвеном звездом, а посебно ће се памтити његови наступи на Европском првенству 1960. године у Француској када је водио Југославију до великог финала са СССР и сребрне медаље.

Још за живота стекао је статус легенде и био узор бројним генерацијама великих фудбалера. Био је играч испред свог времена чије се фудбалске чаролије, дриблинзи и голови и данас памте и препричавају.

Сви ми који смо расли уз југословенску репрезентацију, увек ћемо га чувати у најлепшем сећању”, навео је први човек Европске фудбалске уније Александар Чеферин поводом смрти легендарног Драгослава Шекуларца.

Претходни текстЛегенда – Филм о Шекуларцу
Следећи текстШекијеви ученици – Тренер и родитељ